تاریخ امروز :6 اردیبهشت 1403

طبیعی است که کودکان هر از گاهی احساس نگرانی یا مضطرب کنند، مانند زمانی که مدرسه یا مهد کودک را شروع می کنند یا به منطقه جدیدی نقل مکان می کنند؛ اما برای برخی از کودکان، اضطراب هر روز بر رفتار و افکار آن ها تاثیر می گذارد و در مدرسه، خانه و زندگی اجتماعی آن ها اختلال ایجاد می کند.

علائم اضطراب در کودکان

علائمی که باید در کودک خود به آن ها توجه کنید عبارتند از:

  • به سختی می توان تمرکز کرد
  • نخوابیدن یا بیدار شدن در شب با رویا های بد
  • درست غذا نخوردن
  • به سرعت عصبانی یا تحریک پذیر می شود و در هنگام طغیان از کنترل خارج می شود
  • دائما نگران یا داشتن افکار منفی
  • احساس تنش و بی قراری یا استفاده مکرر از توالت
  • همیشه گریه می کند
  • به شما می چسبد
  • شکایت از شکم درد و احساس ناخوشی

اضطراب جدایی در کودکان کوچک تر رایج است، در حالی که کودکان بزرگ تر و نوجوانان بیشتر نگران مدرسه یا اضطراب اجتماعی هستند.

 

چگونه به کودک مضطرب خود کمک کنیم

اگر کودک شما با اضطراب مشکل دارد، کار های زیادی می توانید برای کمک به او انجام دهید. مهم تر از همه، مهم است که با کودک خود در مورد اضطراب یا نگرانی های او صحبت کنید.

بسیاری از کودکان در سنین مختلف ممکن است اضطراب هایی داشته باشند که پس از مدتی با اطمینان شما برطرف می شود. با این حال، اگر فرزند تان دائما مضطرب است، بهتر است به دنبال کمک حرفه‌ ای مانند کمک گرفتن از یک مشاور باشید.

 

از کجا برای اضطراب کمک بگیریم

قرار ملاقات با یک مشاور محل خوبی برای شروع است. می توانید خودتان یا با فرزندتان با مشاور صحبت کنید یا ممکن است فرزندتان بتواند بدون شما یک قرار ملاقات داشته باشد.

اگر فرزند شما نمی ‌خواهد به مشاور مراجعه کند، ممکن است بتواند مستقیما از خدمات مشاوره تلفنی کمک بگیرد. آقای دکتر روانکده دارای خدمات مشاوره تلفنی و حضوری است که می توانید در صورت داشتن مشکلی از آن ها استفاده کنید.

درمان اختلالات اضطرابی در کودکان

درمان اختلالات اضطرابی در کودکان

نوع درمان ارائه شده به سن کودک شما و علت اضطراب او بستگی دارد. مشاوره می تواند به کودک شما کمک کند تا بفهمد چه چیزی او را مضطرب می کند و به او اجازه می دهد تا با این موقعیت کار کند.

درمان شناختی رفتاری (CBT)  یک روش گفتار درمانی است که می تواند به کودک شما کمک کند تا با تغییر طرز تفکر و رفتار، اضطراب خود را مدیریت کند.

اگر اضطراب کودک شما شدید باشد یا با گفتار درمانی بهبود نیابد، ممکن است دارو های ضد اضطراب به او پیشنهاد شود. آن ها معمولا فقط توسط پزشکانی که در زمینه سلامت روان کودکان و جوانان تخصص دارند تجویز می شوند.

چه چیزی باعث اختلالات اضطرابی در کودکان می شود؟

چه چیزی باعث اختلالات اضطرابی در کودکان می شود؟

برخی از کودکان به سادگی بیش از دیگران مضطرب تر به دنیا می آیند و کم تر قادر به مقابله با استرس هستند. کودکان همچنین می توانند رفتار های مضطرب را از حضور در اطراف افراد مضطرب دریافت کنند.

برخی از کودکان پس از رویداد های استرس زا دچار اضطراب می شوند، مانند:

  • خانه یا مدرسه اغلب جا به جا می شود.
  • دعوا یا مشاجره والدین
  • مرگ یکی از اقوام یا دوستان نزدیک
  • بیمار شدن شدید یا مجروح شدن در تصادف
  • مسائل مربوط به مدرسه مانند امتحانات یا قلدری
  • مورد سوء استفاده یا نادیده گرفته شدن

کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD)  و اختلالات طیف اوتیسم بیشتر در معرض مشکلات اضطراب هستند.

انواع اضطراب در کودکان

انواع اضطراب در کودکان

اختلالات اضطرابی مختلف می تواند بر کودکان و نوجوانان تاثیر بگذارد. آن ها عبارتند از:

اختلال اضطراب فراگیر GAD

اختلال اضطراب فراگیر GAD

باعث می شود که بچه ها تقریبا هر روز در مورد چیز های زیادی نگران شوند. بچه ‌های مبتلا به GAD نگران چیز هایی هستند که بیشتر بچه ‌ها نگران آن ‌ها هستند، مانند تکالیف، تست‌ ها یا اشتباه کردن؛ اما کودکان مبتلا به GAD همچنین نگران چیز هایی هستند که والدین انتظار ندارند باعث نگرانی شود.

برای مثال، آن ها ممکن است نگران تعطیلات، زمان ناهار، جشن تولد، زمان بازی با دوستان یا سوار شدن بر اتوبوس مدرسه باشند. کودکان مبتلا به GAD ممکن است نگران جنگ، آب و هوا یا آینده باشند. یا در مورد عزیزان، ایمنی، بیماری یا صدمه دیدن.

داشتن GAD می تواند تمرکز کودکان را در مدرسه سخت کند. زیرا با GAD، تقریبا همیشه یک نگرانی در ذهن یک بچه وجود دارد. GAD آرامش و تفریح، خوب غذا خوردن یا خوابیدن در شب را برای بچه ها سخت می کند. آن ها ممکن است روز های زیادی از مدرسه را از دست بدهند زیرا نگرانی باعث می شود احساس بیماری، ترس یا خستگی کنند.

برخی از کودکان مبتلا به GAD نگرانی ها را برای خود نگه می دارند. بعضی از آن ها در مورد نگرانی های خود با والدین یا معلم صحبت می کنند. آن ها ممکن است بار ها و بار ها بپرسند که آیا چیزی که نگران آن هستند اتفاق می افتد یا خیر؟ اما برای آن ها سخت است که احساس خوبی داشته باشند، مهم نیست که والدین چه می گویند.

اختلال اضطراب جدایی SAD

اختلال اضطراب جدایی SAD

این طبیعی است که نوزادان و بچه های بسیار کوچک در اولین باری که از والدین خود جدا می شوند، احساس اضطراب کنند. اما خیلی زود به بودن با پدربزرگ و مادربزرگ، پرستار بچه یا معلم عادت می کنند و در مهد کودک یا مدرسه احساس می کنند که در خانه هستند.

اما زمانی که کودکان ترس از جدایی از والدین بیشتر می شود، به آن اختلال اضطراب جدایی می گویند. حتی با افزایش سن، کودکان مبتلا به SAD از دور بودن از والدین خود یا دوری از خانه بسیار مضطرب می شوند. آن ها ممکن است روز های زیادی از مدرسه را از دست بدهند.

آن ها ممکن است بگویند برای رفتن بیش از حد احساس بیماری یا ناراحتی می کنند. آن ها ممکن است به والدین خود بچسبند، گریه کنند یا از رفتن به مدرسه، خوابیدن، قرار های بازی یا فعالیت های دیگر بدون والدین خود امتناع کنند. در خانه، ممکن است در به خواب رفتن یا تنها خوابیدن مشکل داشته باشند. آن ها ممکن است از حضور در اتاقی در خانه اجتناب کنند، اگر والدین شان در نزدیکی آن ها نباشند.

فوبیای اجتماعی (اختلال اضطراب اجتماعی)

راه های آزمایش خیانت زن بیشتر بخوانید: راه های آزمایش خیانت زن

فوبیای اجتماعی (اختلال اضطراب اجتماعی)

در فوبیای اجتماعی، بچه ها بیش از حد از آن چه دیگران فکر می کنند یا می گویند می ترسند. آن ها همیشه می ترسند که ممکن است کاری شرم آور انجام دهند یا بگویند. آن ها نگران هستند که ممکن است عجیب و غریب به نظر برسند.

آن ها دوست ندارند در مرکز توجه باشند. آن ها نمی خواهند دیگران به آن ها توجه کنند، بنابراین ممکن است از بالا بردن دست خود در کلاس اجتناب کنند. اگر در کلاس آن ها را صدا کنند، ممکن است یخ بزنند یا وحشت کنند و نتوانند پاسخ دهند. با فوبیای اجتماعی، ارائه کلاس یا فعالیت گروهی با همکلاسی ها می تواند باعث ترس شدید شود.

فوبیای اجتماعی می تواند باعث شود بچه ها و نوجوانان از مدرسه یا دوستان دوری کنند. آن ها ممکن است قبل یا در طول مدرسه احساس بیماری یا خستگی کنند. آن ها ممکن است از سایر احساسات بدن که همراه با اضطراب هستند شکایت کنند.

برای مثال، ممکن است ضربان قلب خود را احساس کنند یا احساس تنگی نفس کنند. آن ها ممکن است احساس پر انرژی بودن کنند و احساس کنند نمی توانند یک جا بنشینند. ممکن است احساس کنند صورت شان داغ یا سرخ شده است. ممکن است احساس لرزش یا سبکی سر داشته باشند.

اختلال هراس

اختلال هراس

این حملات اضطرابی ناگهانی می تواند باعث علائم فیزیکی شدید مانند احساس لرزش، ضربان قلب تند و تنگی نفس شود. حملات پانیک ممکن است در هر زمانی رخ دهد. آن ها در نوجوانان شایع تر از کودکان هستند.

لالی انتخابی این شکل شدید از فوبیای اجتماعی باعث می شود که بچه ها از صحبت نکردن ترس داشته باشند. کودکان و نوجوانانی که آن را دارند می توانند صحبت کنند اما در خانه یا با نزدیک ترین افراد خود، آن ها به هیچ وجه از صحبت کردن در مدرسه، با دوستان یا جا هایی که این ترس را دارند، امتناع می کنند.

فوبیای خاص ترس از تاریکی، هیولا ها، حیوانات بزرگ یا صدا های بلند مانند رعد و برق یا آتش بازی برای بچه های جوان طبیعی است. بیشتر اوقات، زمانی که کودکان احساس ترس می کنند، بزرگسالان می توانند به آن ها کمک کنند تا دوباره احساس امنیت و آرامش کنند.

اما فوبیا ترس شدید تر و طولانی تر است. با فوبیا، کودک از چیزی که می ترسد سعی می کند از آن اجتناب کند. اگر نزدیک چیزی باشند که از آن می ترسند، احساس وحشت می کنند و به سختی می توان به آن ها آرامش داد.

با فوبیای خاص، بچه ها ممکن است ترس شدیدی از چیز هایی مانند حیوانات، عنکبوت، گلوله، خون، پرتاب کردن، رعد و برق، لباس پوشیدن یا تاریکی داشته باشند. فوبیا باعث می شود بچه ها از رفتن به مکان هایی که فکر می کنند ممکن است چیزی را که از آن می ترسند ببینند اجتناب کنند. برای مثال، بچه ‌ای که فوبیا از سگ دارد، ممکن است به خانه دوست، پارک یا مهمانی نرود، زیرا ممکن است سگ‌ ها آن جا باشند.

 

دل درد ناشی از اضطراب در کودکان

اولین مورد این است که اضطراب ممکن است فشار روی اسفنکتر تحتانی مری را کاهش دهد، نوار عضلانی در انتهای مری که اجازه می دهد غذا و مایعات به معده برود. هنگامی که این اسفنکتر به طور غیر طبیعی شل می شود، اسید معده می تواند از طریق مری به سمت بالا جریان یابد و باعث سوزش سر دل شود.

درمان خانگی اضطراب در کودکان

درمان خانگی اضطراب در کودکان

چند درمان خانگی برای کودکان دارای اضطراب را در زیر قرار داده ایم:

  1. یوگا و تمرینات تنفسی

حرکات آرام و آهسته بدن و تنفس با توجه و تمرکز.

وقتی اضطراب افزایش می ‌یابد، تغییراتی در بدن اتفاق می ‌افتد، از جمله تنفس کم‌عمق، مولی هریس، یک متخصص حرفه‌ ای و یوگا درمانی که با بچه ‌ها کار می ‌کند، می ‌گوید: در یوگا، بچه‌ ها تنفس شکمی را یاد می ‌گیرند که دیافراگم را منبسط کرده و ریه ‌ها را پر می‌ کند. این حالت آرامش را از طریق سیستم عصبی پاراسمپاتیک فعال می کند. ضربان قلب کند می شود، فشار خون کاهش می یابد و کودکان احساس آرامش بیشتری می کنند.

تمرین یوگا با هم مقدمه ای عالی است و هر چه کودک شما در شروع کار کوچک تر باشد، بهتر است. ژست های سرگرم کننده و آسان مانند ژست بریج یا ژست های مناسب کودک را انتخاب کنید. روی نگه داشتن حالت ها و تنفس عمیق تمرکز کنید.

  1. هنر درمانی

هنر درمانی شامل اجازه دادن به کودکان برای ایجاد هنر برای آرامش خود و گاهی اوقات برای مشاوران برای تفسیر است.

مردیت مک کالوچ، از کلینیک کلیولند می گوید: «کودکانی که نمی توانند یا نمی خواهند احساسات خود را به صورت شفاهی بیان کنند، هنوز می توانند خود را از طریق هنر بیان کنند. تجربه حسی ساختن هنر می تواند به خودی خود آرامش بخش باشد و کودکان را تشویق کند تا در لحظه باقی بمانند.

مواد هنری را به راحتی در دسترس داشته باشید و فرزند تان را تشویق کنید تا هر چند وقت یک بار از آن ها استفاده کند. روی فرآیند ایجاد تمرکز کنید، نه محصول نهایی.

  1. درمان فشار عمیق

اعمال فشار ملایم اما محکم به بدن فرد مضطرب با لباس فشاری یا روش های دیگر.

لیزا فریزر می‌گوید: زمانی که با کودکانی با نیاز های ویژه مانند اضطراب و اوتیسم کار می ‌کردم، متوجه شدم که در آغوش گرفتن باعث آزاد شدن سریع اضطراب می‌ شود. فریزر در ادامه جلیقه Snug را اختراع کرد، لباسی بادی که به کاربر اجازه می‌ دهد تا خود را در آغوش بگیرد.

چندین محصول فشرده برای کاهش اضطراب طراحی شده اند. شما همچنین می توانید سعی کنید به آرامی کودک خود را در یک پتو یا فرش بغلتانید، مشابه نحوه قنداق کردن نوزاد.

درمان دارویی اضطراب در کودکان

درمان دارویی اضطراب در کودکان

اختلالات اضطرابی در کودکان و نوجوانان شایع است و میزان شیوع آن بین 10 تا 30 درصد گزارش شده است. یافته شده که رویکرد ترکیبی برای درمان موثر ترین روش برای نتایج بهینه است و معمولا شامل روان درمانی (به ویژه درمان رفتاری شناختی مبتنی بر مواجهه)، آموزش خانواده و بیمار و استفاده از دارو در صورت لزوم است.

در کودکان و نوجوانانی که ممکن است از استفاده از دارو ها سود ببرند، مهار کننده ‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)  دارو های انتخابی هستند. ایمنی و اثربخشی دارو های غیر از SSRI در درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات اضطرابی به طور کامل ثابت نشده است.

اکثر کودکان و نوجوانان با رفع طولانی مدت علائم به خوبی به درمان پاسخ می‌ دهند، اگرچه عود آن یا ایجاد نوع دیگری از اختلال اضطراب غیر معمول نیست. در بیشتر کودکان و نوجوانان، اختلالات اضطرابی تمایل دارند تا بزرگسالی ادامه پیدا کنند و نیاز به برنامه ریزی درمانی طولانی مدت دارند. این مقاله به بررسی اختلال اضطراب در کودکان و درمان اختلالات اضطرابی در کودکان و نوجوانان پرداخته شده.

شما چه تجربیاتی در مورد اضطراب در کودکان دارید؟ می توانید تجربیات یا سوالات خود را در کامنت ها بیان کنید.

درباره “اضطراب در کودکان” بیشتر بخوانید:

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *