تاریخ امروز :10 فروردین 1403
آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

هر کدام از ما تا به حال حتی برای یکبار هم که شده؛ تجربه درد زیاد را داشته ایم و به منظور درمان نمودن این درد ها از انواع و اقسام دارو های مسکن مانند ژلوفن استفاده کرده ایم.

در حقیقت از مهم‌ ترین دارو های مکسن با هدف تسکین نمودن درد، ژلوفن می باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به معرفی داروی ژلوفن پرداخته و شما را با این دارو بیشتر آشنا کنیم تا در پایان، دید بازتری به این موضوع داشته باشید و از این دارو با شناخت کامل بهره ببرید پس تا آخر این مقاله همراه روانکده باشید

ژلوفن چیست ؟

لازم به ذکر است این مسکن به منظور تسکین نمودن التهاب در بدن بسیار موثر می باشد. در حقیقت موقع درد، واسطه ‌های شیمیایی با نام پروستا گالاندین در مغز تولید می گردند.

آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

مطلب مرتبط: آیا کلونازپام اعتیاد آور است

در اصل پروستا گالاندین ‌ها موادی می باشند که در پاسخ به بیماری و یا جراحت، التهاب و انعقاد خون در بدن تولید می گردند. در این میان ژلوفن فعالیت این واسطه ‌های شیمیایی را به کمترین میزان ممکن رسانده و همین امر نیز موجب می‌ گردد تا درد کاهش یابد.

موارد مصرف ژلوفن

همانگونه که ذکر شد؛ ژلوفن نوعی داروی مسکن بوده که در اکثر مواقع به منظور کم کردن التهاب و درد ها از آن بهره گرفته می شود. این دارو دارای ظاهری ژله مانند بوده و رنگ آن نیز قرمز می باشد.

این مسکن با هدف تسکین درد در مواردی همچون دندان درد، درد عضلانی، درد قاعدگی، درمان التهاب روماتیسم مفاصل و درد استخوان و نیز درد های ناشی از سرما خوردگی و آنفولانزا دارای کاربرد می باشد.

موارد احتیاط مصرف ژلوفن

در حالت کلی به هیچ وجه نباید برای مدت طولانی از مسکن‌ ها بهره گرفت؛ چراکه این نوع داروها می توانند اثرات بسیار بدی بر روی کبد گذاشته و به سلامت اندام‌ ها و ارگان های بدن آسیب وارد ‌کنند.

در ارتباط با مصرف مسکن ژلوفن، آن دسته افرادی که از بیماری هایی همچون انواع بیماری های گوارشی، آسم، کسانی افراد دارای سابقه سکته، انواع بیماری های کبدی، فشار خون بالا، انواع بیماری های کلیوی و انواع بیماری های قلبی رنج می‌برند؛ ضروری است تا پیش از مصرف این مسکن با پزشک خود مشورت نمایند.

عوارض جانبی داروی ژلوفن

لازم به ذکر است این مسکن همچون هر داروی دیگری عوارض جانبی دارد. در اصل عوارض جانبی، قسمتی از هویت هر دارویی می باشند که به هیچ وجه نمی ‌توان آنان را از آن دارو جدا نمود.

عوارض جانبی داروی ژلوفن را می توان به دو گروه خفیف و قوی تقسیم کرد. از عوارض خفیف این دارو می توان به بروز درد های شکمی همچون استفراغ و تهوع و نیز اسهال اشاره کرد. عموما پس از چندین بار بهره گیری از این دارو، این عوارض کاهش می یابند.

عوارض شدید ژلوفن عبارتند از کبودی، سر درد شدید، لرزشبدن،اختلالات بینایی، تغییر در رنگ مدفوع، تنگی نفس، افزایش وزن و اختلالات شنوایی. در حقیقت این عوارض زنگ هشداری به حساب می‌ آیند که بدن در مقابل این دارو بسیار حساس بوده و ضروری است تا فورا مصرف آن قطع شود.

آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

آیا داروی ژلوفن خواب آور می باشد؟

در واقع با توجه به این مورد که این دارو همچون مسکن عمل می‌ نماید و سبب از بین رفتن درد در بدن می شود؛  کم کم موجب بوجود آمدن بی حسی و ضعف در دست ها و پا ها می شود و همین موضوع نیز موجب خواب آلودگی می گردد؛ لذا توصیه می گردد به هیچ وجه پیش از کارهایی که احتیاج به تمرکز بالا دارند؛ از این مسکن بهره نبرید.

همچنین بخوانید: آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

تفاوت ژلوفن و پروفن

در حقیقت ژلوفن، فرم مایع و ژلاتینی پروفن می باشد. این دارو به موجب مایع بودن، سریع ‌تر از پروفن عمل می نماید و به همین دلیل نیز دارای محبوبیت بیشتری می باشد. توصیه می گردد این داروها و مسکن‌ ها را به شکل خود سرانه مصرف ننمایید.

همچنین به هنگام خوددرمانی توسط این مسکن ‌ها چنانچه دردتان بعد  از 10 روز زایل نشد؛ مصرف ژلوفن یا پروفن را قطع نموده و به پزشک مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است دوره زمانی پیشنهادی به منظور مصرف این دارو حداکثر 10 روز بوده و بهتر است بیش‌تر از 10 روز این مسکن را مصرف ننمایید؛  مگر آنکه پزشکتان مدت زمان بیش‌ تری را برای شما توصیه نماید.

استفاده از ژلوفن توسط زنان باردار

در حالت کلی، بارداری دوره حساسی می باشد و هرگز نباید در این دوران داروی شیمیایی را به صورت خودسرانه مصرف نمود. در حقیقت پزشکان در ارتباط با مصرف مسکن ژلوفن هشدار می‌دهند که بهتر است این مسکن در سه ماهه نخست و نیز سه ماهه سوم بارداری استفاده نشود؛ چراکه خطر آسیب به جنین وجود دارد.

تداخل دارویی ژلوفن

همانگونه که می دانید؛ تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی می باشد که ضروری است تا در مصرف همه قرص ها و مکمل های شیمیایی و گیاهی مورد توجه قرار بگیرد.

ژلوفن با دارو هایی همچون دیکلوفناک، دارو های منعقد کننده خون، نالترکسون، آسپرین، پیروکسیکام و سنیتوئین دارای تداخل می باشد. لازم به ذکر است آنچه که ذکر شد؛ حاوی همه تداخلات دارویی این مسکن نمی‌ شود؛ لذا توصیه می شود پیش از مصرف این دارو با پزشک و یا داروساز مشورت نموده و آنان را در جریان همه دارو های مصرفی خود بگذارید.

آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟

اعتیاد آور بودن یا نبودن ژلوفن

لازم به ذکر است مطالعات گوناگونی در این حوزه انجام شده اند و تمامی آنان این امر را تایید نموده ‌اند که داروی مسکن ژلوفن، دارای هیچ نوع اعتیادی نمی باشد. در حقیقت این دارو فقط در صورت بروز درد استفاده شده و کنار گذاشتن آن نیز بسیار ساده می باشد.

همچنین بخوانید: آیا ماری جوانا اعتیاد آور است ؟

در آخر گفتنی است که امروزه مصرف داروهای مسکن زیاد شده است. دانستن این مورد خوب است که مصرف بی رویه این دارو ها، می توانند آسیب های جبران ناپذیری را به کبد وارد آورند؛ لذا در صورتی که به دارو های مسکن نیاز ندارید؛ هرگز از آنان بهره نبرید.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی قرص ژلوفن پرداختیم و مزایا و معایب آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم. نظر شما در این باره چیست؟ آیا شما یا در اطرافیانتان کسی بوده که با این دارو  سر کار داشته باشد؟ تجربیاتتان را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

همچنین برای دریافت مشاوره های تخصصی در زمینه اعتیاد و حتی سایر زمینه ها می توانید با روانکده در تماس باشید و بهترین وتخصصی ترین مشاوره ها را دریافت کنید.

درباره “آیا ژلوفن اعتیاد آور است ؟” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

  1. بهروز کمالی پاسخ

    سلام
    من 80 درصد جستجوگر شدم, و به رشته های برنامه نویسی و علوم کامپیوتر, فلسفه و جامعه شناسی, فیزیکدان بسیار علاقه دارم ولی واقعا نمی دونم که در کدام از این رشته ها استعداد دارم تستی سراغ دارید که بتونه در این زمینه کمک کنه
    با تشکر فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *