تاریخ امروز :1 اردیبهشت 1403

چند روشی که تست تیپ شخصیتی به شما کمک می کند خودتان را کشف کنید

تست تیپ شخصیتی می تواند به شما کمک کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید و درک بهتری از خود داشته باشید. در این مطلب از روانکده به برسی تیپ شخصیتی افرد می پردازیم ، در ادامه با ما همراه باشید .

تیپ شخصیتی چیست ؟

تیپ شخصیتی مجموعه ‌ای از ویژگی ‌ها و رفتار هایی است که با یکدیگر مرتبط هستند و باعث می‌ شود فرد به نوعی خاص و منحصر به فرد تلقی شود. این تیپ شخصیتی بر اساس الگو های مشترک در بین افراد تعریف شده و به شما کمک می‌ کند تا بهترین شیوه‌ های ارتباط با دیگران و به دست آوردن موفقیت ‌های شخصی، شغلی و اجتماعی برای خودتان را پیدا کنید.

هر تیپ شخصیتی دارای ویژگی‌های خاص خود است و به ازای هر تیپ شخصیتی ممکن است مزایا و معایب خاصی نیز وجود داشته باشد. با شناخت تیپ شخصیتی خود می‌ توانید به شناخت بهتری از خود و دیگران دست پیدا کنید و با بهره ‌گیری از ویژگی‌ های خاص خود، به بهترین نحو ممکن با مسائل زندگی و کاری خود روبرو شوید.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با ویژگی های پنهان یک شخصیت خودخواه ، کلیک کنید .

تیپ های شخصیتی

بر اساس تئوری MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) که یکی از محبوب ‌ترین و شناخته ‌شده‌ ترین تئوری ‌های تیپ شخصیتی است، در اینجا شما را با انواع تیپ شخصیتی موجود آشنا می کنیم .

ISTJ  : مرتب ‌پذیر، عملگرا، مدرک ‌دار و پایبند به قوانین

ISFJ : محافظه ‌کار، مهربان، دقیق و وفادار

INFJ : خلاق، متمرکز بر دیگران، احساساتی و متفکر

INTJ : راه‌ گشا، متمرکز بر خود، ایده‌ آل ‌گرا و آرام

ISTP  : شجاع، با استعداد، عملگرا و برجسته

ISFP :  فرهنگی، خلاق، مهربان و احساسی

INFP : فرهنگی، احساسی، خلاق و ایده‌ آل ‌گرا

INTF : فرهنگی، با استعداد، احساساتی و منطقی

ESTJ : سخت‌ کوش، مرتب‌ پذیر، عملگرا و مسئولیت ‌پذیر

ESFJ : دلسوز، با وفا ، مهربان و اجتماعی

ENFJ  : بااستعداد، خلاق، متمرکز بر دیگران و هماهنگ ‌کننده

ENTJ : رهبر، منطقی، راه‌ گشا و تفکراتی

ESTP : پویا، شجاع، با استعداد و عملگرا

ESFP : مهیج ، مهربان، با استعداد و پویا

ENFP : مهیج ، با استعداد، خلاق و متفکر

ENTP : خلاق، منطقی، راه‌ گشا و ایده‌ آل‌ گرا

ISTJ : مرتب‌ پذیر، عمل گرا، پایبند به قوانین

تاثیر استرس بر مغز بیشتر بخوانید: تاثیر استرس بر مغز

ISFJ :  محافظه‌ کار، مهربان ، دقیق و با وفا

INFJ : خلاق، متمرکز بر دیگران، احساساتی و متفکر

انواع تیپ شخصیتی

انواع تیپ شخصیتی

تئوری ‌های مختلفی برای تعریف انواع تیپ شخصیتی وجود دارند. در زیر به برخی از این تئوری ‌ها و انواع تیپ شخصیتی که توسط آن ‌ها تعریف شده ‌اند، می پردازیم .

MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)  : محبوب ‌ترین تئوری تیپ شخصیتی است که بر اساس آن 16 نوع تیپ شخصیتی تعریف شده‌ اند.

Big Five Personality Traits : در این تئوری، پنج عامل اساسی تیپ شخصیتی شامل بازتاب ‌دهنده، توجه‌ گر، همکاری ‌کننده، پایداری ‌جو و خلاقیت برای تعریف تیپ شخصیتی استفاده می ‌شود.

Keirsey Temperament Sorter : این تئوری بر اساس چهار نوع تیپ شخصیتی شامل گاردین (محافظه‌ کارانه)، آرتیست (خلاقانه)، عقل مند (منطقی) و اجتماعی (هماهنگ ‌کننده) تعریف می ‌شود.

Enneagram : در این تئوری، نوزده نوع تیپ شخصیتی تعریف شده‌ اند که به عنوان نمادی از نه محور اصلی تیپ شخصیتی به دست می ‌آیند.

DISC : در این تئوری، تیپ‌ه ای شخصیتی بر اساس چهار عامل اساسی شامل عمل گرایی ، کسب‌ و کار، ارتباطات و تغییرات تعریف می ‌شوند.

هریک از این تئوری ‌ها انواع تیپ شخصیتی مختلفی را تعریف کرده ‌اند. با این حال، بیشتر تئوری ‌های تیپ شخصیتی، از تقسیم ‌بندی‌ هایی شامل خصوصیاتی مانند بازتاب ‌دهنده یا بازخورد‌ دهنده، احساسی یا منطقی ، منفعت‌ گرا یا ایده‌ آل‌ گرا، محافظه‌ کار یا خلاق و غیره .

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با شخصیت چندگانه چیست؟ ، کلیک کنید .

انواع تیپ شخصیتی

برسی تیپ های شخصیتی

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) : یکی از معروف ترین تست های تیپ شخصیتی MBTI است. این تست به شما کمک می کند تا تیپ شخصیتی خود را با توجه به ابعاد مختلفی مانند تمایلات ، شیوه تفکر، رفتارها و میزان اجتماعی بودن شما شناسایی کنید.

Big Five Personality Traits : این تست بر اساس پنج عامل اصلی شامل بازتابگری، پایداری، همکاری، جستجوگری و … جریان دارد. این تست به شما کمک می کند تا درک بهتری از خودتان داشته باشید.

Enneagram : این تست بر اساس نه نوع شخصیتی است که هر کدام به یکی از عوامل اصلی نظیر ترس، هویت و احساس خود ارجاع داده می شوند.

DISC Personality Test : این تست شامل چهار عامل اصلی شامل قطبیت، پایداری، تامین نیازها و تلاش برای برقراری ارتباط است. این تست به شما کمک می کند تا تیپ شخصیتی خود را شناسایی کنید و بهترین راه برای ارتباط با دیگران را بشناسید.

Keirsey Temperament Sorter : این تست بر اساس چهار دسته‌ بندی اصلی شامل صمیمی، گروهی، عم لگرا و تفکرگرا انجام می‌ شود. این تست به شما کمک می‌ کند تا تیپ شخصیتی خود را شناسایی کنید و درک بهتری از رفتارهای خود و دیگران داشته باشید.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در راطه با انواع اختلال شخصیت ، کلیک کنید .

با انجام هر یک از این تست ها می‌توانید به تحلیل و شناخت بهتری از خود و دیگران بپردازید .

نکته جالب توجه این است که مدیران شرکت و افرادی که می خواهند ازدواج کنند با انجام تست شخصیت شناسی می توانند به درک بهتری از طرف مقابل دست یابند .

کلام آخر

ما در این مطلب از روانکده به برسی موضوع فراشناختی چیست؟ پرداختیم امیدواریم این مطلب از سایت روانکده همانند دیگر مطالب سایت برای شما عزیزان مفید واقع گردد. همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *