تاریخ امروز :7 اردیبهشت 1403

نام قرص های نعشه کننده

اعتیاد به دارو ها و قرص های نعشه کننده در حقیقت از جمله مواردی است که امروزه در بین اغلب افراد مشاهده می گردد. لازم به ذکر است مصرف نمودن بعضی از دارو ها علی الخصوص موقعی که به صورت خود درمانی مصرف گردند؛ می توانند سبب بوجود آمدن وابستگی و در نهایت اعتیاد در افراد بشوند. گفتنی است در اعتیاد دارویی، فرد با آن که خود از عواقب مصرف دارو با خبر است؛ به مصرف کردن آن ادامه می دهد و روز به روز بر دوز مصرفی خود اضافه می کند؛ تا جایی که دیگر قادر نیست بدون آن دارو همچون قبل عملکرد بهینه در حوزه های گوناگون را دارا باشد.

هکانطور که می دانید؛ قرص های نعشه کننده دارای دسته بندی ها گوناگونی می باشند. در واقع یکی از این دسته بندی ها بر حسب تاثیری است که بر رفتار افراد می گذارند. در ادامه این مطلب قصد داریم دارو ها و قرص ها را بر حسب تأثیر رفتاری، طبقه بندی نماییم.

مطالب مرتبط:

لیست دارو های مثبت کننده تست اعتیاد

آیا داروی ویاگرا اعتیاد آور است ؟

خطرناک ترین دارو های اعصاب و روان

دارو-های-اعتیاد-آور-آرام-بخش

دارو های اعتیاد آور آرام بخش

بعضی از دارو های اعتیاد آور سبب آرامش، تسکین و یا نیز حتی از دست رفتن هوشیاری می گردند. از دارو های این خانواده می توان به باربیتوراتها، دارو های ضد اضطراب، الکل و هوشبر ها اشاره کرد.

باربیتوراتها

مثل فنوباربیتال در حقیقت به عنوان آرامبخش عمل می نمایند و چنانچه زیاد و مداوم مصرف شوند؛ قادرند سبب مشکلاتی در راه رفتن، حرف زدن و یا ناهشیاری، اغماء و مرگ گردند. گفتنی است باربیتورات ها بواسطه آن دسته افرادی مصرف گردند که خواستار آرامش و مخصوصا مقابله با اضطراب و بی قراری حاصله از محرک های گوناگون هستند.

داروهای ضد اضطراب

این دارو ها در اصل از خانواده دارو هایی به اسم بنزودیازپین ها بوده و دیازپام یا همان والیوم از آن گروه است. در واقع بنزودیازپین ها در کم نمودن اضطراب بسیار موثرند و بعضا در درمان افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی از آنان بهره گرفته می شود. همچنین بعضی از بنزودیازپین ها به عنوان داروی بی خوابی استفاده شده و در تنظیم نمودن خلق و کنترل خواب دارای نقش هستند.

لازم به ذکر است این دو گروه از دارو ها ، هر چقدر که دارای نیمه عمر کوتاه تری باشند و نیز هرچقدر قدرتمند تر باشند؛ احتمال وابستگی و اعتیاد افراد به آنان بیشتر خواهد بود.

الکل

از متداول ترین دارو های آرام بخش بوده که در مشروبات الکلی به فراوانی یافت می گردد. در حقیقت این دارو دارای اثراتی شبیه به باربیتوراتها است؛ به گونه ای که مقادیر زیاد این ماده قادر است از اضطراب کاسته؛ سبب ایجاد ناهماهنگی حرکتی شده و سپس سبب ناهشیاری، اغماء و سرانجام مرگ گردد. چنانچه میزان اندکی الکل به همراه باربیتورات ها مصرف گردد؛ قادر است بسیار کشنده باشد.

مطالب مرتبط:

آیا داروی ولبان اعتیاد آور است ؟

لیست کامل دارو های اعصاب و روان

آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

دارو-های-اعتیاد-آور-محرک

دارو های اعتیاد آور محرک

گفتنی است طبقات گوناگونی از دارو ها، سیستم اعصاب مرکزی را تحریک می نمایند و بدین ترتیب سبب فعال شدن رفتار می گردند. از این دارو ها می توان به نیکوتین، آمفتامین، کوکائین و مشتقات آنان همچون داروهایی مثل ریتالین اشاره کرد. در حقیقت از آنجایی که این داروها بر سیستم های تقویتی مغز موثر بوده و سبب رخ دادن لذت در افراد می گردند؛ مورد سوء استفاده قرار می گیرند.

نیکوتین

در اصل داروی اعتیادآوری بوده که سبب سرطان، ناراحتی ریه، حملات قلبی و سکته مغزی می گردد.

آمفتامین و کوکائین ها

دو مورد از متداول ترین داروهای محرک بوده که دارای اثرات نسبتا مشابهی می باشند و سبب زیاد شدن هوشیاری و بیش فعالی می گردند. لازم به ذکر است اثرات رفتاری خود را اغلب به واسطه زیاد شدن فعالیت مدار نورون های ترشح کننده دوپامین اعمال می نمایند؛ به همین دلیل سبب تشدید اثرات محرک های تقویت کننده می گردند.

ریتالین

این ماده در حقیقت مصرف پزشکی داشته و به منظور کودکان بیش فعال و یا نیز درمان نمودن افسردگی تجویز می گردد. در اصل به موجب تاثیری که این دارو در زیاد کردن تمرکز و بیدار ماندن طولانی مدت دارد، مورد سوء مصرف واقع شده و حتی اغلب دانش آموزان با هدف بیدار ماندن در شب امتحان از آن بهره می گیرند. گفتنی است این دارو دارای خطر وابستگی زیادی بوده و در صورت مصرف خود سرانه قادر است سبب رخ دادن اعتیاد گردد.

مطالب مرتبط:

تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟ بیشتر بخوانید: تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟

آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

موثر ترین دارو برای پانیک

بهترین و بد ترین دارو های ضد افسردگی

دارو هایی که سبب تغییر ادراک و بوجود آمدن توهم می گردند

در حقیقت اغلب افراد از تغییراتی که در هوشیاری آنها رخ می دهد؛ لذت می برند و احتمالا به همین دلیل هم از دارو هایی همچون ماری جوانا بهره می گیرند. گفتنی است مواد شیمیایی که در گیاهان گوناگون موجود است؛ سبب تغییرات عمیق در هوشیاری می گردد.

فن سیکلدین، LSD ، سیلوسایبین و دی متیل تریپتامین

از خانواده مواد توهم زا با قابلیت سوء مصرف بوده که از اثرات مشخص آنان می توان به توهم اشاره نمود که گفتنی است این توهمات خوشایند بوده؛ اما بعضا سبب بوجود آمدن ترس و اضطراب می گردند.

مطالب مرتبط:

فارماکوفوبیا یا ترس از دارو چیست؟

دارو های تثبیت کننده خلقی

لیست دارو های منفی کننده تست اعتیاد؟

دارو-های-مرتبط-با-روان-درمانی

دارو های مرتبط با روان درمانی

در واقع علائم بیماری اسکیزوفرنی و اختلالات عاطفی قادرند به واسطه دو گروه از داروهای روان درمانی ذیل، بهبود یافته و یا نیز از بین بروند.

داروهای ضداسکیزوفرنی

کلرپرومازین، در اصل نخستین دارویی بوده که به عنوان یک داروی ضداسکیزوفرنی به صورت گسترده استفاده شده و دارای تاثیر آرامش بخشی بسیار زیادی بوده و سبب کم شدن توهم و هذیان افراد اسکیزوفرن می گردد؛ با این حال اما مصرف نمودن طولانی مدت آن سبب بی خوابی، افسردگی، یبوست و… می گردد.

داروهای ضد افسردگی

لازم به ذکر است مصرف نمودن بیش از اندازه این داروها قادر است سبب عوارض جانبی همچون پر فشاری خون و بی خوابی گردد. برخی از دانشمندان بر این باور می باشند که این داروها اعتیاد آور نیستند؛ این در حالی است که برخی از افراد با قطع آنان دچار نشانه های ترک می شوند.

مطالب مرتبط:

همه چیز درباره دارو های ضد افسردگی

هر قرص استامینوفن کدئین چقدر مورفین دارد؟

چند ساعت بعد از رابطه می توان قرص ال دی خورد ؟

دارو های درد زدا

از قدیمی ترین نوع این گروه از دارو ها می توان به افیونها و شبه افیون ها اشاره نمود که به منظور کم کردن کوتاه مدت دردی که به واسطه آسیب یا صدمه بوجود می آید؛ استفاده می شوند. لازم به ذکر است اگرچه شبه افیونها مثل مورفین، هروئین، کدئین و متادون، دارای اثر دردزدایی بوده؛ اما عوارض دیگری به همراه دارند. این دارو ها در حقیقت سبب رخ دادن احساس نشئگی در افراد شده و در صورتی که فرد به دنبال اثرات نشئه زای این گروه مواد باشد؛ امکان دارد با از میان رفتن اثرات این مواد در بدن، فرد با هدف دستیابی به حالت نشئگی، میزان مصرف خود را افزایش دهد که بدین ترتیب هم فرد در معرض اوردوز قرار می گیرد.

گروه دوم هم در اصل مشتمل بر آسپیرین و ترکیب های وابسته بوده که به منظور مواردی همچون سر درد، دندان درد، کم کردن تب و… از آنان بهره گرفته می شود. گفتنی است استفاده بیش از اندازه این دارو سبب بوجود آمدن مسمومیت و مشکلات قلبی می گردد. به علاوه اینکه ترامادول نیز دارو درد زدای دیگری بوده که با هدف تسکین درد های خفیف تا شدید از آن بهره گرفته شده و مصرف آن اعتیاد آور بوده و حتی قادر است سبب مرگ افراد بشود.

کلام آخر

ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند دارو های اعتیاد آور آرام بخش، باربیتوراتها، داروهای ضد اضطراب، الکل، دارو های اعتیاد آور محرک، نیکوتین، آمفتامین و کوکائین ها، ریتالین، دارو هایی که سبب تغییر ادراک و بوجود آمدن توهم می گردند، فن سیکلدین، LSD ، سیلوسایبین و دی متیل تریپتامین، دارو های مرتبط با روان درمانی، داروهای ضداسکیزوفرنی، داروهای ضد افسردگی، دارو های درد زدا و بسیاری موضوعات دیگر پرداختیم تا مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود دقیق ترین و کامل ترین پاسخ ها را یافته باشید.

3.6/5 - (5 امتیاز)

5 یک نظر

  1. مرتضی صدیق پاسخ

    خیل ممنونم از مقاله خوبتون با خوندن این مقاله دقیقا متوجه تفاوت هوش و استعداد شدم افراد باهوش، هوش و تفاوت های فردی زیادی با دیگران دارند.

  2. سهرابی پاسخ

    حقیقت خیلی از افراد اعتمادی به کسانی که در مورد این موضوعات صحبت میشه ندارن . ولی به این مقاله و اطلاعات روانکده میشه تا حد زیادی فهمید که از روی صداقت بوده و واقعا جای تشکر داره

  3. محمد حمیدی پاسخ

    میشه لطفا به جای دادن اطلاعات غلط یه منبع معتبر معرفی کنید که سیلوسایبین اعتیاد آور هست؟
    تمام منابع علمی از فواید سیلوسایبین برای افسردگی نوشتن و این دارو به هیچ وجه اعتیاد آور نیست بنده 60 روز این قارچ رو به صورت میکرودوز مصرف کردم الان از نظر افسردگی واقعا بهبود یافتم ضمنا به صورت ناگهانی گذاشتم کنار و نوک سوزن احساس نیاز بهش ندارم بنظر شما 60 روز مصرف یک داروی اعتیاد آور میشه موجب اعتیاد نشه؟ جواب این سوال رو به خودتون و خوانندگان واگزار می کنم با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *