تاریخ امروز :7 اردیبهشت 1403

آیا آبلیمو اثر قرص را از بین می برد؟

در شرایطی که چندین دقیقه از زمان مصرف قرصتان گذشته است؛ در حقیقت مهم ترین چیز به موقع خوردن داروها بوده؛ با این حال اما ضروری است تا مراقب نوشیدنی ای که دارو را با آن مصرف می کنید نیز باشید. همانگونه که می دانید حتی برخی از افراد نیز منتظر نوشیدنی نمانده و سعی بر این دارند تا قرص خود را بدون مایعات مصرف نمایند. لازم به ذکر است داشتن اطلاعات کافی در حوزه مصرف قرص با مایعات با هدف به حداکثر رساندن کارایی داروها و نیز جذب بهینه مواد مغذی، امری است مهم و غیرقابل انکار. در ادامه این مطلب به همراه روانکده قصد داریم تا بیشتر راجع به نوشیدنی ای که همراه با قرص مصرف می گردد صحبت نموده و به این سوال پاسخ دهیم که آیا آبلیمو اثر قرص را از بین می برد یا نه.

مصرف برخی دارو ها با مایعات اسیدی

گفتنی است فرآیند جذب بعضی از داروها در دستگاه گوارش و در محیط های اسیدی بهتر صورت می گیرد؛ در این زمینه می ‌توان به داروی کتوکونازول که داروی ضدقارچ است اشاره نمود. به همین دلیل آن دسته افرادی که به کاهش ترشح اسید معده دچار می باشند؛ در جذب این دارو به مشکل بر می خورند و لذا نوشیدن مایعات اسیدی همچون آب‌ پرتقال و نوشابه ‌های گازدار به همراه این گروه از داروها توصیه می گردد.

در واقع دارو هایی مثل کتوکونازول، ایتراکونازول (از دارو های ضد قارچ)، آتازاناویر(از دارو های موثر در درمان HIV)، سفپودوکسیم (از دارو های آنتی بیوتیک)، انوکسازین (از دارو های آنتی باکتریال موثر در درمان عفونت های مجاری ادراری) و دیپیریدامول (از دارو های ضد تجمع پلاکت) جزو داروهایی بوده که مصرف کردن آنان همراه با نوشیدنی ‌های اسیدی بدون مانع می باشد.

مطلب مرتبط:

مراکز فروش متادون در تهران

ممنوعیت-مصرف-برخی-از-دارو-ها-با-غذا

ممنوعیت مصرف برخی از دارو ها با غذا

لازم به ذکر است برخی از داروها و مکمل‌ ها در صورتی که به همراه غذا مصرف گردند؛ جذب آنان به صورت چشمگیری دچار کاهش می گردد. از این دارو ها می‌توان به دارو های ضدپوکی استخوان همچون آلندرونات و ایباندرونات اشاره نمود. در عین حال مکمل آهن نیز جزو این دارو هاست. در حقیقت ضروری است تا این مکمل در فواصل میان وعده ‌های غذایی و به صورت ترجیحی با شکم خالی به همراه آب یا آب‌ پرتقال مصرف گردد؛ چراکه ویتامین سی قادر است تا جذب آهن را افزایش بدهد.

از طرفی دیگر فرآیند جذب بعضی از دارو ها به همراه غذا و یا بدون فاصله بعد از آن زیاد شده که از این دارو ها می توان به  داروی ضد رتروویروس ساکیناویر که غالبا به منظور درمان عفونت ویروس ایدز استفاده می شود و نیز مکمل کلسیم اشاره نمود.

مطلب مرتبط:

عوارض قرص متادون بر اسپرم

مصرف دارو با گریپ فروت

گفتنی است بعضی از ترکیبات و دارو ها مثل آهن، کلسیم و پروتئین به منظور جذب بیشتر، توصیه می گردد تا همراه با ویتامین ‌ها مصرف گردند؛ چراکه ویتامین ها سبب زیاد شدن جذب این دسته از ترکیبات خواهد شد.

در مورد گریپ فروت در حالت کلی می توان گفت که گریپ فروت به موجب داشتن ترکیباتی همچون پتاسیم، به منظور سلامتی مفید بوده؛ ولی موقعی که پای مصرف دارو به وسط کشیده می شود؛ ضروری است تا با احتیاط مصرف گردد.

چراکه گریپ ‌فروت ترکیباتی دارد که سبب مهار نمودن آنزیمی در بدن شده و در ادامه آن، تجزیه و دفع دارو دچار مشکل شده و مقدار دارو در بدن زیاد شده و سبب تشدید شدن و یا بوجود آمدن عوارض جانبی دارو می‌ گردد.گفتنی است دارو هایی که در این تداخل جای می ‌گیرند شمارشان زیاد است.

برخی از مهم ترین این دارو ها عبارتند از : برخی از دارو های ضد حساسیت همچون فکسوفنادین، برخی از دارو های کم کننده فشار خون همچون نیفدیپین، برخی از دارو های ضد آریتمی همچون آمیو دارون، برخی از دارو های کم کننده کلسترول همچون آدورواستاتین و نیز برخی از دارو های ضد اضطراب همچون بوپیرون.

تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟ بیشتر بخوانید: تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟

مطلب مرتبط:

قیمت قرص متادون در سال ۱۴۰۰

مصرف شیر با دارو

همانطور که می دانید؛ شیر حاوی مواد معدنی همچون کلسیم و منیزیم بوده که این مواد قادرند تا با برخی از داروها و آنتی ‌بیوتیک‌ ها، ترکیباتی غیر قابل انحلال بوجود آورده و لذا جذب و اثربخشی این ترکیبات را با مشکل همراه می ‌کنند. در حقیقت اغلب افرادی که دارای مشکلات گوارشی و معده می باشند؛ دارو های آنتی ‌بیوتیک‌ را همراه با شیر مصرف می‌ نمایند تا دچار مشکل معده نگردند؛ با این حال اما امکان دارد این امر بر روی روند جذب و خاصیت دارویی قرص، تاثیر منفی بگذارد؛ لذا توصیه بر این است تا این دسته افراد، به هیچ وجه دارو را با معده خالی مصرف ننموده و به همراه غذا آنرا مصرف نمایند.

مطلب مرتبط:

متادون بهتر است یا تریاک؟

مصرف-دارو-با-چای

مصرف دارو با چای

در حالت کلی توصیه بر این است که دارو ها را با چای و قهوه مصرف نکنید. در واقع چای دارای کافئین و تانن بوده و از طرفی نیز بعضی از داروها سبب تشدید شدن اثرات کافئین در بدن همچون زیاد شدن ضربان قلب، زیاد شدن فشارخون و… می گردند و بعضی دیگر نیز سرعت کلیرانس کافئین را کم می کنند. در عین حال تانن وجود داشته در چای با آهن وجود داشته در مواد غذایی یا مکمل‏ ها باند شده و بدین ترتیب از جذب آن جلوگیری به عمل می آورد.

در حقیقت دارو های آنتی ‌بیوتیک‌ همچون سیپروفلوکساسین و خانواده کینولون ‌ها از دارو هایی بوده که دارای منع مصرف با چای و قهوه می باشند؛ به این دلیل که سبب زیاد شدن اثرات جانبی آنان می گردند. همچنین دارو هایی مثل آلپرازولام، دیازپام، کلونازپام و کاربامازپین هم نباید همراه با چای مصرف گردند چراکه اثر آنان کم می شود.

از طرفی دیگر سایمتیدین سبب زیاد شدن اثرات جانبی کافئین وجود داشته در چای شده و چای نیز موجب زیاد شدن اثرات داروی اعصاب کلوزاپین می گردد و قادر است تا در تجزیه دارو تداخل ایجاد نماید. همچنین برخی از دارو های استفاده شده در آسم نباید با چای مصرف گردند؛ چراکه سبب تحریک قلبی و نیز مشکلات قلبی می گردد.

مطلب مرتبط:

مصرف ناپروکسن برای ترک متادون

کلام آخر

ما در مطالب بالا به همراه روانکده به بررسی بسیاری از موضوعات مانند مصرف انواع قرص ها با انواع میوه جات و بسیاری موضوعات دیگر پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود بهترین پاسخ ها را یافته باشید.

3.9/5 - (9 امتیاز)

2 یک نظر

  1. فرهاد فتحی پاسخ

    سلام توی تستی که من دادم جزو اجتماعی ها بودم ولی من از شغل دبیری خوشم نمیاد می‌خوام برم تجربی ولی از خون میترسم چی کار کنم 😶😥
    دسته بندی ها
    – – – – – – – – اجتماعی83.33%
    – – – – – – – – جستجوگر50%
    – – – – – – – – قاعده مند50%
    – – – – – – – – متهوّر (جسور و سازنده)50%
    – – – – – – – – هنری25%
    – – – – – – – – واقع گرا33.33%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *