همدلی یک رفتار روانشناختی است که فرد در آن بتواند بدون قضاوت یا حرکت به سوی ترحم که فرد را ملامت کند به مشکلات و و درد و دل های دیگران گوش فرا دهد بدون اینکه آنها را آزرده کند و یا با قضاوت های خود ذهن آنها را مشغول تر کند. ترحم در پشت خود قضاوت تحقیر و رویکرد پدر مادرانه را در پی دارد و به فرد مفهوم ناتوانی را منتقل میکند.
مطالب مرتبط: برای اینکه اعتماد به نفس داشته باشیم چه کنیم
همدلی یک مفهوم گسترده ای است که به رفتار های بیرونی فرد و تعاملات آن با محیط بیرون باز میگردد. همدلی انواع مختلفی دارد که در آن رویکرد های مختلفی نسبت به شرایط به کار گرفته میشود و فرد سعی میکند که از هر یک از روش هایی که تشخیص می دهد بهتر است به همدلی بپردازد تا شاید بتواند کمی از مشغله ها و دردهای طرف مقابل بکاهد. امروز ما در سایت علیرضا نیکنام قصد داریم که به همدلی شناختی بپردازیم که یکی از انواع همدلی است و میتوان گفت که یکی از تاثیرگذارترین انها نیز است. اگر شما هم به دنبال تقویت روحیه همدلی هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید. قطعا برای شما مفید خواهد بود.
همدلی شناختی
همدل شناختی یا با نام دیگر ان همدلی دگر اندیشی به نوع خاصی از همدلی گفته میشود که در آن فرد سعی میکند که و در آن بجای طرف مقابل قرار بدهد و مشکلات را بتواند از زاویه دید آن نگاه کند و با این روش بتواند آن را درک کند. همدلی شناختی نوع از مهم ترین و کاربردی ترین همدلی است که میتواند شما را در مذاکرات برای مال مذاکرات با مدیران یاری کند و برای شما کاربردی باشد. در این نوع همدلی تلاش میشود که خود را به جای دیگران قرار دهیم بدون اینکه با هیجانات آنها درگیر شویم.
دیدگاهتان را بنویسید