تاریخ امروز :1 اردیبهشت 1403
همدلی شناختی چیست؟

همدلی شناختی چیست؟

همدلی یک رفتار روانشناختی است که فرد در آن بتواند بدون قضاوت یا حرکت به سوی ترحم که فرد را ملامت کند به مشکلات و و درد و دل های دیگران گوش فرا دهد بدون اینکه آنها را آزرده کند و یا با قضاوت های خود ذهن آنها را مشغول تر کند. ترحم در پشت خود قضاوت تحقیر و رویکرد پدر مادرانه را در پی دارد و به فرد مفهوم ناتوانی را منتقل میکند.

مطالب مرتبط: برای اینکه اعتماد به نفس داشته باشیم چه کنیم

همدلی یک مفهوم گسترده ای است که به رفتار های بیرونی فرد و تعاملات آن با محیط بیرون باز میگردد. همدلی انواع مختلفی دارد که در آن رویکرد های مختلفی نسبت به شرایط به کار گرفته میشود و فرد سعی میکند که از هر یک از روش هایی که تشخیص می دهد بهتر است به همدلی بپردازد تا شاید بتواند کمی از مشغله ها و دردهای طرف مقابل بکاهد. امروز ما در سایت روانکده قصد داریم که به همدلی شناختی بپردازیم که یکی از انواع همدلی است و میتوان گفت که یکی از تاثیرگذارترین انها نیز است. اگر شما هم به دنبال تقویت  روحیه همدلی هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید. قطعا برای شما مفید خواهد بود.

همدلی شناختی چیست؟

همدلی شناختی

همدل شناختی یا با نام دیگر ان همدلی دگر اندیشی به نوع خاصی از همدلی گفته میشود که در آن فرد سعی میکند که و در آن بجای طرف مقابل قرار بدهد و مشکلات را بتواند از زاویه دید آن نگاه کند و با این روش بتواند آن را درک کند. همدلی شناختی نوع از مهم ترین و کاربردی ترین همدلی است که میتواند شما را در مذاکرات برای مال مذاکرات با مدیران یاری کند و برای شما کاربردی باشد. در این نوع همدلی تلاش میشود که خود را به جای دیگران قرار دهیم بدون اینکه با هیجانات  آنها درگیر شویم.

کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟ بیشتر بخوانید: کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟

 

همدلی شناختی که به آن چشم انداز نیز می گویند، توانایی درک و تشخیص افکار، احساسات و دیدگاه های دیگران است. این یکی از اجزای اساسی تعامل و ارتباطات اجتماعی است و به افراد اجازه می دهد تا روابط عمیق تر و معنادارتری با دیگران ایجاد کنند. در این مقاله، مفهوم همدلی شناختی را با جزئیات بیشتری از جمله تعریف، اهمیت و تفاوت آن با سایر انواع همدلی بررسی خواهیم کرد.

همدلی شناختی چیست؟
تعریف همدلی شناختی

همدلی اغلب به عنوان توانایی “قرار دادن خود به جای دیگران” برای درک و به اشتراک گذاشتن احساسات و عواطف آنها توصیف می شود. با این حال، همدلی یک مفهوم واحد و یکپارچه نیست. بلکه از اجزا یا انواع مختلفی از جمله همدلی شناختی، همدلی عاطفی و همدلی دلسوزانه تشکیل شده است.
همدلی شناختی که به آن دیدگاه‌گیری نیز می‌گویند، شامل درک و شناخت افکار و دیدگاه‌های دیگران است. این یک نوع همدلی بیشتر شناختی یا فکری است، بر خلاف همدلی عاطفی، که شامل احساس و به اشتراک گذاشتن عواطف شخص دیگر است.
برای نشان دادن تفاوت بین همدلی شناختی و همدلی عاطفی، سناریوی زیر را در نظر بگیرید: تصور کنید که یک دوست به تازگی یکی از عزیزان خود را از دست داده است. همدلی عاطفی شامل احساس و شریک شدن در غم و اندوه دوستتان و شاید حتی گریه کردن با او است. از سوی دیگر، همدلی شناختی شامل درک و شناخت دیدگاه دوست شما، از جمله باورها، ارزش ها، و پیشینه فرهنگی و همچنین موقعیت خاص آنها و نحوه تأثیرگذاری آن بر آنها خواهد بود.

اهمیت همدلی شناختی

همدلی شناختی به چند دلیل مهم است. اول، به افراد اجازه می دهد تا با دیگران ارتباط موثرتری برقرار کنند. با درک دیدگاه دیگران، افراد می توانند ارتباطات خود را طوری تنظیم کنند که نیازها، ترجیحات و انتظارات دیگران را بهتر برآورده کنند. برای مثال، اگر می‌خواهید کسی را متقاعد کنید که دیدگاه شما را ببیند، درک دیدگاه و باورهای او می‌تواند به شما کمک کند که استدلال خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که احتمالاً با او همخوانی داشته باشد.
دوم، همدلی شناختی می تواند به کاهش تعارضات و سوء تفاهم ها کمک کند. با شناخت و درک دیدگاه دیگران، افراد می توانند از فرضیات یا نتیجه گیری سریع که ممکن است نادرست یا ناعادلانه باشد، اجتناب کنند. در عوض، آنها می توانند در گفتگوی سازنده شرکت کنند و به دنبال زمینه های مشترک یا سازش باشند.
در نهایت، همدلی شناختی برای ایجاد روابط عمیق تر و معنادارتر با دیگران مهم است. با درک و شناخت دیدگاه دیگران، افراد می توانند اعتماد، احترام و همدلی ایجاد کنند که از اجزای اساسی روابط قوی است.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *