تاریخ امروز :10 فروردین 1403
راه های مقابله با پرخاشگری

راه های مقابله با پرخاشگری

یکی از مشکلات اساسی ما در جوامع امروزی به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش مشغله های مردم و فشار های که بر روی آنها وجود دارد این است که به خاطر این فشار ها همه مردم رفتار های پرخاشگرانه و عصبی از خود نشان میدهند و با این کار باعث اذیت و آزار خودشان و اطرافیان میشود.

باید بدانیم که خشم یکی از احساسات اصلی هر انسانی به شمار می رود و کسی نیست که این حس را درون خود نداشته باشد ولی مشکل از جایی شروع میشود که فرد کنترل خشم خود را ندارد و بدون اینکه توانی برای مهار آن داشته باشد خشم از درون آن به بیرون میریزد و ممکن است در پی این پرخاش به کار هایی دست بزند و عملی انجام دهد که فرد به خودش یا دیگران آسیب بزند به همین دلیل است که باید که باید این پرخاش ها را کنترل کند.

مطالب مرتبط:تخلیه خشم درونی

پرخاشگری جزو اختلال های روانشناسی به شمار میرود. احتمالا این سوال برای شما پیش بیاید که آیا این اختلال هم قابل درمان است و چگونه؟! بله میتوان این اختلال را نیز مانند اختلال های دیگر ذمان کرد ولی بهتر است هرچه زودتر قبل از اینکه این اختلال به یکی از رفتار های ریشه ای و بنیادی فرد تبدیل شود به یکی از رفتار های شخصیتی و ناخودآگاه آنها وارد شود تان را درمان و اصلاح و جایگزین کنیم. با ما در ادامه در سایت روانکده همراه باشید تا بتوانیم به بررسی و پرخاشگری و راه های درمان آن بپردازیم.

راه های مقابله با پرخاشگری

 راه های کنترل پرخاشگری

·         ایجاد صمیمیت

·         سکوت، صبر و تامل

·         تخلیه کردن خود

·         ترک محیط

·         افزایش ظرفیت تحمل و بردباری

کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟ بیشتر بخوانید: کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟

·         تغییر وضعیت در هنگام خشم

·         سجده کردن

·         الگودهی

·         ذکر درمانی و دعا و صلوات بر پیامبر اکرم (ص)

·         وضو گرفتن و غسل کردن

·         دراز کشیدن و بستن چشم

·         تلقین به خود و آمادگی شنیدن و دیدن رفتارهای نابجا

پرخاشگری یک احساس رایج است که می تواند به طرق مختلف نشان داده شود. برخی از افراد ممکن است پرخاشگر کلامی شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از نظر فیزیکی پرخاشگر شوند. صرف نظر از شکلی که پرخاشگری به خود می گیرد، مهم است که یاد بگیرید چگونه با آن به طور موثر برخورد کنید. در این مقاله به چندین روش برای مقابله با پرخاشگری به شیوه ای سالم و سازنده می پردازیم.
استراحت کنید یکی از موثرترین راه‌ها برای مقابله با پرخاشگری، استراحت کردن از موقعیت است. این می تواند به شما کمک کند قبل از واکنش آرام شوید و افکار خود را جمع آوری کنید. اگر احساس ناراحتی یا ناامیدی می کنید، چند نفس عمیق بکشید یا تا ده بشمارید. این می تواند به شما کمک کند تا آرامش خود را بازیابید و از واکنش تکانشی اجتناب کنید.
استفاده از جملات “من” هنگام برخورد با رفتار پرخاشگرانه دیگران، استفاده از جملات “من” به جای جملات “تو” می تواند مفید باشد. به عنوان مثال، به جای گفتن “شما پرخاشگر هستید”، می توانید بگویید “من از رفتار شما احساس ناراحتی می کنم.” این رویکرد می تواند به پراکندگی موقعیت و جلوگیری از حالت دفاعی طرف مقابل کمک کند.
گوش دادن مهم است که در برخورد با پرخاشگری به دیدگاه طرف مقابل گوش دهید. این می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چرا آنها این احساس را دارند و همچنین می تواند به جلوگیری از سوء تفاهم کمک کند. سعی کنید آرام بمانید و برای روشن شدن صحبت های طرف مقابل سؤال بپرسید.

عمل همدلی همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات شخص دیگر است. هنگام برخورد با پرخاشگری، تمرین همدلی با قرار دادن خود به جای طرف مقابل می تواند مفید باشد. سعی کنید بفهمید که آنها از کجا می آیند و چرا ممکن است این احساس را داشته باشند. این می تواند به شما کمک کند تا به روشی دلسوزانه و مؤثرتر پاسخ دهید.

 

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *