تاریخ امروز :10 فروردین 1403
انواع نگرش در روانشناسی

انواع نگرش در روانشناسی

عوامل بسیار  زیاد و متعددی وجود دارند که  میتوانند بر موفقیت و یا شکست های ما تاثیر داشته باشند. یکی از این عوامل نگرش ما به کار ها و عوامل مختلف و بصورت کلی به زندگی ا است که میتواند بر روی تصمیمات ما اثر بگذارند و این تصمیمات ارتباط مستقیم دارند با شکست ها و یا موفقیت های ما در واقع این جهان بینی ما است که ما را به یک راهی می کشاند و یا از یک راه دیگر باز می دارد یعنی این طرز فکر هر جایی ما را هدایت میکنند.

انواع نگرش در روانشناسی

به زبان ساده نگرش به تأثیر مجموعه اعتقادات و ارزشهایی گفته می شود که با گذشت زمان نسبتاً پایدار هستند. داشتن یک طرز فکر پوسا به شما اجازه میدهد که باید در کارها و موقعیت های مختلف از خود انعطاف نشان دهید و بتوانید خودتان را موقعیت های مختلف وقف دهید. متاسفانه هر کسی نمی داند که چگونه می توان نگرش خود را ارتقا دهد و آن را تغییر دهد این تا جای پیش میرود که فرد با افزایش سن دیگر نمی تواند افکار و نگرش خود را تغییر دهد. در واقع نگرش ها طرز فکری است که فرد آن را برای خود می گزیند و باعث میشود که روی زندگی و کارهای آن تاثیر می گذارد. نگرش ها انواع مختفی دارند که میتوان آن هارا براسا عوامل مختلفی دسته بندی کرد. یکی از عمده ترین آنها نگرش های ثابت و متغیر هستند. امروز با ما در روانکده همراه باشید.

مطالب مرتبط: چگونه با تغییرات سازگار شویم؟

کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟ بیشتر بخوانید: کمال گرایی چیست و چگونه می‌توانیم بر آن غلبه کنیم؟

انواع نگرش ها

درادامه بیایبد باهم به انواع نگرش بپردازیم.

با توجه به قدرت عاطفی

  • نگرش مثبت
  •       نگرش منفی
  •       نگرش خنثی

طبقه بندی براساس گرایش آنها به فعالیت

  • نگرش فعالانه
  •       نگرش واکنشی

طبقه بندی با توجه به انگیزه اقدام

  •   نگرش علاقه مند
  •       نگرش ایثارگرانه

رابطه با دیگران

  •   نگرش مشارکتی
  •       نگرش دستکاری
  •       برخورد منفعلانه
  •       نگرش پرخاشگرانه
  •       نگرش قاطعانه
  •       نگرش مجاز

با توجه به نوع عناصر مورد استفاده برای ارزیابی محرک ها

  •     نگرش احساسی
  •       نگرش منطقی

نگرش به احساسات، باورها و رفتار ما نسبت به افراد، اشیاء یا رویدادهای خاص اشاره دارد. آنها در نتیجه تجربیات و تعاملات ما با دنیای اطرافمان شکل می گیرند. در روانشناسی، نگرش ها به عنوان پیش بینی کننده های مهم رفتار در نظر گرفته می شوند، زیرا می توانند اقدامات و تصمیمات ما را هدایت کنند. انواع مختلفی از نگرش ها در روانشناسی وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و مفاهیم منحصر به فرد خود را دارند. در این مقاله، برخی از رایج‌ترین نوع نگرش‌ها در روان‌شناسی را مورد بحث قرار می‌دهیم.
نگرش های شناختی نگرش های شناختی به باورها یا نظرات ما در مورد چیزی اشاره دارد. این نگرش ها بر اساس برداشت ها و تفسیرهای ما از دنیای اطرافمان است. به عنوان مثال، اگر معتقدیم ورزش برای سلامتی ما مفید است، نگرش شناختی مثبتی نسبت به ورزش داریم. به همین ترتیب، اگر معتقد باشیم که سیگار کشیدن مضر است، نگرش شناختی منفی نسبت به سیگار داریم. نگرش های شناختی را می توان تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند هنجارهای فرهنگی و اجتماعی، تجربیات شخصی و قرار گرفتن در معرض رسانه قرار داد.

انواع نگرش در روانشناسی
نگرش های عاطفی نگرش های عاطفی به واکنش های عاطفی ما نسبت به چیزی اشاره دارد. این نگرش ها بر اساس احساسات ما نسبت به یک شی، شخص یا رویداد خاص است. به عنوان مثال، اگر زمانی که به گذراندن وقت با دوستان خود فکر می کنیم، احساس خوشحالی می کنیم، پس نگرش عاطفی مثبتی نسبت به گذراندن وقت با دوستان داریم. به همین ترتیب، اگر وقتی به بی عدالتی فکر می کنیم، احساس خشم می کنیم، در این صورت نگرش عاطفی منفی نسبت به بی عدالتی داریم. نگرش های عاطفی می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند ویژگی های شخصیتی، حالات عاطفی و عوامل موقعیتی قرار گیرد.
نگرش های رفتاری نگرش های رفتاری به اعمال یا رفتار ما نسبت به چیزی اشاره دارد. این نگرش ها بر اساس اعمال یا رفتار ما نسبت به یک شی، شخص یا رویداد خاص است. به عنوان مثال، اگر به طور منظم ورزش می کنیم، پس نگرش رفتاری مثبتی نسبت به ورزش داریم. به همین ترتیب، اگر از یک غذای خاص اجتناب کنیم زیرا معتقدیم ناسالم است، در این صورت نگرش رفتاری منفی نسبت به آن غذا داریم. نگرش های رفتاری می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند فشار اجتماعی، ارزش های شخصی و تجربیات گذشته باشد.
نگرش های صریح نگرش های آشکار نگرش های آگاهانه ای هستند که ما از آنها آگاه هستیم و به راحتی می توانیم گزارش دهیم. این نگرش ها بر اساس باورها، احساسات و رفتار ما نسبت به یک شی، شخص یا رویداد خاص است. مثلاً اگر نظرمان را در مورد یک موضوع سیاسی از ما بپرسند و ما پاسخ صریح و صریح بدهیم، نگرش صریح نسبت به آن موضوع داریم. نگرش های صریح معمولاً از طریق تفکر عمدی و تصمیم گیری آگاهانه شکل می گیرند.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *