تاریخ امروز :31 فروردین 1403
درمان وابستگی عاطفی

درمان وابستگی عاطفی

حمایت عاطفی یکی از مزایای بزرگ داشتن روابط است. هنگامی که با چالش های زندگی یا استرس روبرو می شوید، عزیزان تان می توانند با گوش دادن به مشکلات شما و اعتبار بخشیدن به احساسات شما، احساس همدلی و آرامش را در شما به وجود آورند.

در یک رابطه عاشقانه، ممکن است ابتدا برای این حمایت به شریک زندگی خود مراجعه کنید. طبیعی است که برای حمایت و راهنمایی عاطفی به شرکای خود نگاه کنید، به خصوص در یک رابطه طولانی مدت. با این حال، وابستگی عاطفی از نقطه حمایت عبور می کند.

بیشتر شرکای عاشقانه تا حدی به یکدیگر وابسته هستند. اما زمانی که به شریک زندگی خود نیاز دارید که تمام نیاز های عاطفی شما را برآورده کند، احتمالا به تنهایی برای برآوردن این نیاز ها کار زیادی انجام نمی دهید.

این اتکای کامل به شخص دیگری در نهایت می تواند بر رابطه و رفاه کلی شما تأثیر بگذارد.

در طرف دیگر وابستگی عاطفی قرار دارد. در این جا، شما معمولا برای برآورده کردن تقریبا همه نیاز ها به شریک زندگی خود متکی هستید.

وقتی ناراحتی را تجربه می کنید، ممکن است بلافاصله قبل از این که بخواهید خودتان احساسات خود را مدیریت کنید، به آن ها نگاه کنید.

احساس این که نمی توانید بدون حمایت عاطفی آن ها زندگی کنید، می تواند نشان دهد که رابطه شما به سمت سطح ناسالم وابستگی منحرف شده است.

علائم وابستگی

علائم وابستگی

سایر علائم کلیدی وابستگی عاطفی عبارتند از:

  • یک دیدگاه ایده آل از شریک زندگی خود یا رابطه
  • باوری که زندگی شما بدون آن ها معنا ندارد.
  • این باور که به تنهایی نمی توانید خوشبختی یا امنیت را بیابید.
  • ترس مداوم از طرد شدن
  • نیاز دائمی به اطمینان
  • احساس پوچی و اضطراب هنگام صرف زمان تنها
  • نیاز به آن ها برای ایجاد عزت نفس، اعتماد به نفس شما
  • احساس حسادت یا مالکیت
  • مشکل در اعتماد کردن به احساسات آن ها نسبت به شما

 

چگونه وابستگی روی شما تأثیر می گذارد؟

مشکل برآورده کردن نیاز های عاطفی شما می تواند تأثیر قابل توجهی بر روابط عاشقانه شما داشته باشد، اما تأثیرات آن می تواند به سایر زمینه های زندگی نیز گسترش یابد.

مشکلات رابطه

در بیشتر موارد، وابستگی عاطفی راه را به سوی روابط سالم هموار نمی کند. افراد وابسته عاطفی معمولا نیاز به اطمینان و حمایت زیادی از طرف شریک زندگی خود دارند. برای مثال، ممکن است مرتبا مواردی مانند:

  • دوستم داری؟
  • برات ایجاد مزاحمت کردم؟ اذیت که نمی کنم؟
  • آیا واقعا می خوای با من وقت بگذرونی؟
  • چطور به نظر می رسم؟
  • تو نمی خوای جدا بشی که، نه؟

 

اگر اغلب احساس ناامنی یا عدم اعتماد به نفس خود را تجربه می کنید، ممکن است به تایید آن ها نیاز داشته باشید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید. این نیاز می ‌تواند ترس از آنچه ممکن است اتفاق بیفتد در صورت خروج یا توقف ارائه اطمینان مورد نیاز شما ایجاد کند.

این ترس از رها شدن می تواند به نوبه خود منجر به تلاش هایی برای کنترل رفتار آن ها برای حفظ شان شود.

اما تلاش برای کنترل مردم معمولا نتیجه معکوس دارد. افرادی که احساس می کنند کنترل شده اند یا نمی توانند انتخاب های خود را داشته باشند، ممکن است در نهایت تمایل به ترک رابطه داشته باشند. وابستگی در روابط نیز اغلب شامل سطحی از ناراحتی عاطفی است.

نگرانی مداوم و کم درجه در مورد آینده رابطه خود و احساسات شریک زندگی شما نسبت به شما می تواند شما را مضطرب و ناراحت کند. وقتی با هم نیستید، ممکن است بیشتر وقت خود را صرف نگرانی در مورد اینکه آن ها چه می کنند و این که آیا هنوز شما را دوست دارند یا نه، صرف کنید. این تثبیت می تواند سطح استرس پایه شما را بسیار بالا نگه دارد.

چگونه بر وابستگی غلبه کنیم؟

چگونه بر وابستگی غلبه کنیم؟

اگر می‌ خواهید از وابستگی عاطفی دست بردارید، احساس می کنید به چه چیزی از شریک زندگی خود یا شخصی که از نظر عاطفی به او وابسته هستید نیاز دارید؟

چگونه می توانید بدون تکیه بر شخص دیگری شروع به برآورده کردن نیاز های عاطفی خود کنید؟

افسردگی دوقطبی بیشتر بخوانید: افسردگی دوقطبی

  1. تنهایی را در آغوش بگیرید.

همان طور که دانیل داولینگ، روانشناس می گوید: همه ما به تنهایی نیاز داریم.

او می گوید: گذراندن زمان به تنهایی، چه در حال بازتاب به خود و چه صرفا شرکت در یک فعالیت انفرادی مورد علاقه، سالم است.

در حالی که احساس این که نیاز دارید و می خواهید زمانی را از شریک خود دور کنید می تواند ترسناک باشد، مهم است که وقتی می دانید به آن نیاز دارید با دیگران ارتباط برقرار کنید.

اگر نگران این هستید که ممکن است از نظر عاطفی وابسته باشید، احتمالا باید استقلال خود را دوباره بیاموزید و این کار با یافتن فضایی شروع می‌شود که متعلق به شماست.

«سرگرمی ‌هایی که از آن ها لذت می ‌برید را به تنهایی انجام دهید. چه یوگا، نقاشی، یادگیری یک زبان جدید، یا هر چیز دیگری که می ‌خواستید انجام دهید، اکنون زمان شروع است.»

این فعالیت ها را انجام دهید. به خود بیاموزید که به تنهایی می توانید شادی، آرامش و آسایش را بیابید. همان طور که یاد می گیرید چگونه تنها باشید، استقلال عاطفی نیز از همین راه پیروی می کند.

 

  1. فهرستی از نقاط قوت خود تهیه کنید.

در چه کاری خوب هستید؟ مهم نیست که چقدر کوچک است، آن را شناسایی کنید. به گفته روانشناس تونی اورتگا، روانپزشکی، تهیه فهرستی از نقاط قوت خود راهی عالی برای مستقل شدن از نظر عاطفی است، زیرا شما شروع به دیدن آنچه دارید مستقل از هر رابطه ای دارید.

اورتگا می ‌گوید: «ببینید که چگونه می‌ توانید یک نقطه قوت از خود پیدا کنید و سپس آن را بزرگ ‌تر کنید. هر روز روی آن تمرکز کنید و آن را به خود یادآوری کنید.»

 

  1. به افراد زندگی خود نگاه کنید.

برای رهایی از وابستگی عاطفی، مشاهده افراد زندگی خود را شروع کنید. اورتگا پیشنهاد می کند: «چه چیز هایی را در مورد آن ها تحسین می کنید؟ اکنون، آینه را به سمت خود بچرخانید و ببینید که چگونه ویژگی های بسیار مشابهی دارید.» او یادآور می شود، اگر شما نقاط قوت قابل تحسینی نداشتید، این افراد در زندگی شما نبودند. به یاد داشته باشید: مانند، مانند خود را جذب می کند.

 

  1. وقتی پچ پچ منفی مطرح می شود، نگران حذف آن نباشید.

اگر احساس می کنید که وابستگی عاطفی دارید، اشکالی ندارد. اجازه ندهید پچ پچ های منفی شما را از مسیر خود به سمت مستقل شدن منصرف کند. اورتگا پیشنهاد می کند به جای تلاش برای حذف خودگویی منفی، فقط آن را با یک فکر خنثی یا مثبت همراه کنید – تفکری که واقع بینانه است. پچ پچ منفی در نهایت از بین می رود، و شما می توانید هر روز با احساس اعتماد به نفس بیشتری قدم بزنید.

 

  1. الگو ها را بشناسید تا بتوانید آن ها را بشکنید.

به گفته کلر باربر، مربی دوستیابی، وابستگی عاطفی اغلب نتیجه تجربیات و روابط قبلی است که ما داشته ایم. این تجربیات به ما آموزش می دهند که به شیوه ای وابسته به هم رفتار کنیم و به دنبال شخص دیگری باشیم تا احساس ارزشمندی شما را تأیید کند.

باربر می گوید: «کلید مستقل شدن از نظر عاطفی این است که ابتدا تشخیص دهید که الگوی رفتاری فعلی شما از کجا نشات می گیرد. هنگامی که ریشه را شناسایی کردید، بهتر می توانید ارزیابی کنید که در کجا هستید و چگونه وضعیت ذهنی خود را تغییر دهید تا از نظر احساسی مستقل تر باشید.»

 

  1. ارزش خود را بدانید.

باربر می گوید: «وابستگی عاطفی از یک سری مسائل ناشی می شود، اما یکی از آن ها عدم اعتماد به نفس است. برای این که از نظر عاطفی مستقل باشید، باید اعتماد به نفس داشته باشید، که به شما امکان می دهد ارزش خود را بشناسید.»

 

سخن آخر

در اینجا چند مرحله برای افزایش اعتماد به نفس آورده شده است. زمانی که از خود به خاطر آنچه هستید قدردانی کردید، به تایید دیگران نیازی نخواهید داشت و احساس راحتی بیشتری خواهید کرد که از پویایی روابط ناسالم خارج شوید. شما برای همیشه از نظر عاطفی آزاد خواهید بود.

 

3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

2 یک نظر

  1. نادر موسوی پاسخ

    آقا این موضوع شباهت به موضوع قانون جذب و تغییر نگرش و مثبت فکر کردن به اتفاقاتی که برامون میوفته نداره ؟
    همون طور که روانشناسی غرب مدت ها مدیتیشن و ذهن آگاهی رو مدت ها قبول نداشت و الان خیلی موثر میدونه اون رو
    این دست آورد های روانشناسی جدید مثبت گرا نزدیک به اثبات قانون جذب ( قانون جذب معقول و منطقی نه خرافات ) نیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *