تاریخ امروز :28 فروردین 1403
جایگاه کارگروهی در نظام آموزشی

جایگاه کارگروهی در نظام آموزشی

در این مقاله از روانکده قصد داریم مزایای کار تیمی را با شما به اشتراک بگذاریم؛ تا به اهمیت و جایگاه ویژه آموزش مهارت‌های کار گروهی به دانش آموزان و دانشجویان در نظام آموزشی پی ببرید.

تعریف کار گروهی

کار گروهی را می توان به عنوان گروهی از افراد تعریف کرد که به طور کارآمد و مؤثر برای رسیدن به یک هدف خاص با یکدیگر همکاری می کنند. برای اجرای کار تیمی مشارکت هماهنگ بین افراد مورد نیاز و حیاتی است.

«با هم بودن یک شروع است، با هم ماندن پیشرفت است و با هم کار کردن موفقیت است. – هنری فورد»

اهمیت و مزایای کار گروهی در نظام آموزشی

آیا تمایل دارید در مورد پروژه ها و برنامه ریزی های خود تنها باشید؟ آیا فکر همکاری با دیگران باعث ایجاد حس ترس در شما می شود؟ اگر چنین است؛ ممکن است راه سختی در پیش داشته باشید.

جایگاه کارگروهی در نظام آموزشی

مطلب مرتبط: ۲۰ راهکار عالی برای کاهش استرس

همچنان که مهارت های کار تیمی در آینده شغلی به افراد کمک می کند؛ در طول دوران تحصیل نیز بسیار مفید است و کمک زیادی به پیشرفت تحصیلی می‌کند.

«از کاری به بزرگی اداره یک کشور گرفته تا کاری به کوچکی انجام یک پروژه دانشگاهی ساده؛ کار گروهی عامل اصلی تعیین کننده موفقیت است.»

بنابراین وقت آن است که از کار گروهی هراس نداشته باشید و از این فرصت ها برای تقویت یک مجموعه مهارت ارزشمند استفاده کنید.

فعالیت‌های متمرکز بر کار گروهی می‌توانند مزایای ملموسی برای دانش آموزان و دانشجویان ارائه دهند.

شرکت در فعالیت های گروهی در کنار کمک به توسعه مهارت های ارتباطی و همکاری ضروری محصلان؛ آنها را برای موفقیت در داخل و خارج از کلاس آماده می‌کند. 11 فایده کار گروهی برای پیشرفت و موفقیت دانش آموزان و دانشجویان به شرح زیر می‌باشد:

  1. مهارت های اجتماعی ضروری را آموزش می دهد

کار گروهی مهارت های ارتباطی و اجتماعی ضروری مانند گوش دادن فعال و صحبت کردن موثر را آموزش می دهد.

افراد هنگامی که در قالب یک تیم کار می کنند؛ یاد می گیرند که چگونه به معلمان و مربیان خود گوش دهند تا نقش های فردی خود را ایفا کنند و همچنین یاد می گیرند که چگونه به یکدیگر گوش دهند تا به عنوان یک واحد منسجم عمل کنند.

دانش آموزان و دانشجویان با کار گروهی می آموزند که چگونه با احترام و با اطمینان ایده ها و نظرات خود را به طور موثر در یک محیط گروهی بیان کنند و متوجه می‌شوند روش آنها برای صحبت با سایر اعضای گروه سطح درک و احترام آنها را به دیگران نشان می دهد.

  1. اعتماد به نفس را بهبود می بخشد

کار گروهی به دانش آموزان و دانشجویان می آموزد که آنها مورد احترام و ارزشمند هستند و دانستن اینکه صدای آنها شنیده خواهد شد؛ به ایجاد اعتماد به نفس آنها کمک می کند و در عین حال آنها را به مشارکت بیشتر در فعالیت های گروهی تشویق می کند.

مطلب مرتبط: چرا ثبات رفتار والدین مهم است؟

در نتیجه این چرخه خود‌پایدار؛ حتی درونگراترین و ساکت ترین اعضای تیم نیز می توانند شرکت کنندگان فعالی شوند و یاد بگیرند که از فعالیت های تیمی لذت ببرند.

  1. درونگراها را به برونگرا تبدیل می کند

مدرسه و دانشگاه مؤسسات آموزشی هستند که در آنها افرادی با پیشینه ‌و پس زمینه‌های مختلف برای یادگیری گرد هم می آیند. برخی ممکن است برونگرا و برخی دیگر ترسو و خجالتی باشند.

کار تیمی عبارت از ترکیب شخصیت های مختلف و اجازه دادن به آنها برای اختلاط است و می تواند به دانش آموزان  و دانشجویان خجالتی و محتاط کمک کند تا بازتر و آینده نگرتر شوند.

  1. حس همدردی و حمایت را افزایش می‌دهد

یکی از بزرگترین مزایای کار گروهی پتانسیل آن برای کاهش چشمگیر قلدری و افزایش حس حمایت بین یکدیگر است.

عضویت در گروهی که واقعاً به اعضای خود اهمیت می دهد؛ به دانش آموز و دانشجو یک سیستم پشتیبانی قوی نیز می دهد و در نهایت اعضای تیم تمایل دارند خارج از محیط‌های مشترک و در شرایط چالش‌برانگیز از یکدیگر حمایت کنند.

آیا-رابطه-جنسی-در-ایام-خاص-دینی-مانند-ماه-محرم،-رمضان-یا-شب-قدر-حرام-است؟ بیشتر بخوانید: آیا رابطه جنسی در ایام خاص دینی مانند ماه محرم، رمضان یا شب قدر حرام است؟

  1. برای موفقیت در آینده آماده می کند

مزایای کار تیمی تقریباً همیشه به موفقیت خارج از کلاس درس می‌انجامد. مسیرهای شغلی بسیار کمی وجود دارند که به کارگروهی نیاز نداشته باشند و در انزوا عمل کنند و تقریباً در هر صنعتی افراد ملزم به همکاری نزدیک با دیگران هستند.

به همین دلیل است که کارفرمایان ترجیح می دهند افرادی را استخدام کنند که قبلا توانایی خود را برای کار به عنوان بخشی از یک گروه نشان داده اند.

کار گروهی در مدرسه و دانشگاه فرصت‌هایی را فراهم می‌کند تا افراد با کارکردن با دیگران در محیطی مبتنی بر تیم؛ مولدتر و شادتر شوند و این رضایت در عملکرد شغلی و پیشرفت شغلی آنها در آینده منعکس خواهد شد و بعداً می تواند آنها را از بسیاری از ناامیدی ها یا حتی اشتباهات پرهزینه نجات دهد.

جایگاه کارگروهی در نظام آموزشی

  1. مهارت های گوش دادن را بهبود می دهد

در یک تیم؛ گوش دادن به اعضای تیم اجتناب ناپذیر است و بدون شنیدن یا گوش دادن به دیگران در تیم؛ کل فرآیند مشارکت یا کار تیمی از بین می رود و تیم شکست می خورد.

در واقع ایده پشت کار گروهی؛ بهبود مهارت های ارتباطی است و مسلم است که گوش دادن بخش اصلی ارتباط است.

  1. به افراد امکان می دهد مهارت های خود را نشان دهند

در کار گروهی؛ دانش آموزان و دانشجویان می توانند آنچه را که در آن مهارت دارند نشان دهند و استعداد یا مهارت خود را در پروژه سهیم کنند و وقتی استعدادها گرد هم می آیند؛ پروژه به موفقیت قطعی می رسد.

  1. مهارت‌های مدیریت زمان را بهبود می‌بخشد

اهمیت کار گروهی در نظام آموزشی در این واقعیت نهفته است که به عنوان کنترلی برای اهمال کاری عمل می کند. در یک تیم؛ دانش آموزان و دانشجویان باید با سرعتی که کل تیم را حفظ می کند کار کنند.

مطلب مرتبط: طرز برخورد با افراد مسخره کننده

کار گروهی جایی برای اهمال کاری یا تنبلی فردی نمی دهد؛ بنابراین کار تیمی به طور مستقیم مهارت های مدیریت زمان را بهبود می بخشد.

  1. حل مسئله از دیدگاه های مختلف را می‌آموزد

وقتی یک تیم برای حل یک مشکل با هم کار می کند؛ ایده های متفاوتی از همه اعضای تیم دریافت می کنید. هر یک از اعضای تیم ممکن است از زوایای مختلف به مشکل نگاه کنند و پیشنهادات خود را ارائه دهند و این به اعضای تیم دیدگاه گسترده تری در مورد حل مسئله می دهد.

  1. پیوندهای پایدار ایجاد می کند

یکی از بزرگترین اهداف کار گروهی در نظام آموزشی ایجاد پیوندهای دوستی پایدار است.

اعضای گروه  زمان زیادی را با هم می گذرانند و روابط نزدیک و پیوندهای دوستی پایدار ایجاد می کنند که حتی می تواند از مرزهای محوطه مدرسه و دانشگاه فراتر رود.

جایگاه کارگروهی در نظام آموزشی

  1. به غلبه بر ترس کمک می‌کند

بسیاری از اوقات دانش آموزان به دلایل مختلف مانند ترس از نصیحت یا ترسی که ممکن است به دلیل احترام به معلم یا مربی ایجاد شود؛ با معلم و استاد ارتباط برقرار نمی کنند.

از آنجایی که تیم معمولاً از دوستان و همکلاسی ها تشکیل می شود؛ ترس از پاسخگویی مستقیم به معلم وجود ندارد و در چنین مواردی کار گروهی بهترین راه برای کمک به این افراد برای غلبه بر ترس است.

کلام آخر

بسیاری از بیزاری ها از پروژه های گروهی ناشی از عدم اعتماد دانش آموزان و دانشجویان به همسالان خود برای صرف زمان و تلاش برابر برای کار است.

با مطالعه این مطلب متوجه شدید که اهمیت کار گروهی در نظام  آموزشی را می توان در هر مرحله از زندگی خواه مدرسه، دانشگاه و یا در هر سازمانی احساس کرد. در کل تعامل با دیگران در هر شرایطی به افراد کمک می کند تا مهارت های کار گروهی خود را افزایش دهند و از سویی توانایی کار با دیگران هوش هیجانی آنها را بالا می‌برد.

 

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *