تاریخ امروز :6 اردیبهشت 1403

آیا ترامادول اعتیاد آور است ؟

متاسفانه آمار مسمومیت و عوارض جانبی حاصله از مصرف ترامادول در کشور ما ایران بسیار بالا می باشد. گفتنی است به موجب تقاضای بالا، این دارو به شکل غیر مجاز و قاچاق وارد کشور شده و توزیع می‌ گردد.

لازم به ذکر است این دارو از اعتیاد آورترین مواد شناخته شده بوده و از آنجایی که پزشکان به منظور تسکین درد بیماران بعضا این دارو را تجویز می نمایند؛ ضروری است تا در مصرف آن بیشتر دقت کرد. در ادامه این مطلب از علیرضا روانکده قصد داریم شما را با ترامادول بیشتر آشنا کنیم.

ترامادول چیست ؟

ترامادول در حقیقت یک داروی اپیویید بوده که با اسامی تجاری پیرالژین، بایومادول، ترامادل، ترامد و ترامال به بازار عرضه می گردد و یک داروی ضد درد می باشد که با هدف تسکین درد های متوسط تا شدید تجویز می گردد.

آیا ترامادول اعتیاد آور است ؟

در اصل این دارو بواسطه شرکت آلمانی گروننتال در دهه 1970 میلادی با اسم تجاری ترامال ساخته گردید و این شرکت گروننتال در سال ‌های بعد حق تولید ترامادول را به شرکت‌های گوناگونی در سرتاسر دنیا واگذار نمود.

لازم به ذکر است ترامادول همچون مورفین عمل نموده و در مغز به گیرنده‌های اپیوئیدی متصل و سبب بوجود آمدن تسکین می‌ شود؛ اما برخلاف ماده مورفین سبب هوشیاری و در نتیجه فعالیت بیشتر می گردد و به احتمال زیاد از علت های گرایش مصرف‌ کنندگان به مصرف این ماده مخدر، همین ویژگی می باشد.

مطلب مرتبط: آیا گل اعتیاد آور است

به گونه ای که اکثر مراجعان به کلینیک های ترک اعتیاد، همین سرخوشی و هوشیاری را دلیل مصرف خود اعلام نمودن. ضروری است تا ترامادول را با دقت زیاد و در کوتاه مدت مصرف نمود؛ چراکه اغلب دانشمندان بر این باور می باشند که مصرف طولانی مدت این دارو سبب عفونت‌های شدید معده و یا حتی سرطان دستگاه گوارش می گردد.

اشکال گوناگون داروی ترامادول

گفتنی است این دارو اکثرا به شکل نمک هیدروکلراید تولید و به صورت های کپسول و قرص و آمپول به بازار عرضه می‌ گردد. لازم به ذکر است میزان جذب و تأثیر فرم تزریقی ترامادول، بسیار بیشتر از فرم خوراکی می باشد.

در حقیقت ترکیب این مخدر و استامینوفن نیز در بازار وجود دارد که البته در ایران عرضه نمی ‌شود. به علاوه اینکه در خارج از ایران به شکل قرص‌، آمپول، کپسول و قطره وجود دارد که مصرف قطره خوراکی آن متداول ‌تر می باشد.

دلایل مصرف داروی ترامادول

آن دسته افرادی که دارای فعالیت و کار سنگین بوده و مجبور به شب کاری می باشند؛ به منظور رفع خستگی و سرحال بودن از این دارو بهره می گیرند.

همچنین آن گروه از مردانی که در روابط جنسی خود از زودانزالی رنج می ‌برند؛ به منظور رفع این عارضه به مصرف ترامادول می پردازند.

در عین حال بیمارانی که با هدف تسکین دردشان به تجویز پزشک از این دارو بهره می گیرند اما پس از مدتی خودسرانه مصرف این دارو را ادامه دادند هم در این گروه قرار دارند.

برخی از افراد هم هستند که به دیگر مواد اعتیاد آور معتاد بوده و به منظور کم کردن علائم ترک و یا جایگزین نمودن ماده مصرفی خود، از این ماده استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است تمامی این گروه‌ها با عوارض شدید مصرف این مخدر دست به گریبان می باشند. درصد بالایی از افراد که به موجب اعتیاد به داروی ترامادول به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می نمایند؛ از همین چهار دسته بوده علی الخصوص افرادی که برای ترک اعتیاد خودسرانه مصرف ترامادول را شروع می نمایند.

تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟ بیشتر بخوانید: تاثیرات قهوه بر مغز چیست؟

آیا ترامادول اعتیاد آور است ؟

هشدار هایی در ارتباط با مصرف ترامادول

گفتنی است ترامادول دارویی به شدت اعتیاد آور بوده و حتی مصرف نمودن بیش از اندازه آن می ‌تواند خطر مرگ به همراه داشته باشد. به علاوه اینکه قادر است سبب رخ دادن مشکلات تنفسی شدید و کشنده شود. با هدف پیشگیری از این مشکلات عموما پزشکان این دارو را در کمترین دوز و طی یک دوره کوتاه مدت برای بیمار تجویز می نمایند.

همچنین مصرف این دارو با الکل و سایر داروهای خواب آور دارای عوارض به شدت خطرناکی می باشد. لازم به ذکر است مصرف این دارو در دوران بارداری بسیار خطرناک بوده و امکان متولد شدن نوزاد ناقص وجود دارد. به علاوه اینکه مصرف این دارو برای کودکان زیر 12 سال ممنوع بوده و نباید این دارو برای این گروه سنی استفاده شود.

همچنین افراد ما بین 12 الی 18 سال نیز نباید این دارو را پس از برخی جراحی ‌ها همچون برداشت لوزه استفاده نمایند. در عین حال برای نوجوانان 12 تا 18 سال که چاق می باشند یا مشکلات تنفسی دارند؛ توصیه می گردد استفاده نشود.

مطلب مرتبط: آیا داروی ویاگرا اعتیاد آور است ؟

طریقه درست مصرف داروی ترامادول

بهتر است پیش از مصرف ترامادول، راهنمای آن را با دقت خوانده و در صورتی که سوالی در مورد این دارو داشتید؛ حتما از پزشک داروخانه و یا پزشک خود جویا شوید. در حقیقت ترامادول داروی خوراکی بوده و ضروری است تا بر حسب دستور پزشک که عموما هر 4 یا 6 ساعت یک بار است؛ مصرف شده تا درد بیمار تسکین یابد.

چنانچه با مصرف نمودن این ماده مخدر دچار حالت تهوع می گردید؛ توصیه می گردد این دارو را به همراه غذا مصرف نمایید و در مورد سایر روش‌ های کاهش تهوع از پزشک خود کمک بگیرید؛ مثلا پس از مصرف دارو حداقل به مدت ۱ الی ۲ ساعت دراز کشیده و سر خود را حرکت بدهید.

لازم به ذکر است مقدار مصرف این دارو به شرایط بیماری و نیز چگونگی واکنش بدن به درمان وابسته می باشد. همچنین با هدف کم کردن عوارض جانبی، عموما پزشک به بیمار توصیه می ‌نماید که مصرف را با مقدار کم شروع کرده و با گذر زمان میزان و مقدار آن را افزایش بدهید.

همانگونه که ذکر شد بهتر است طبق دستور پزشک عمل نمایید؛ عموما بیشترین مقدار مصرفی توصیه شده 400 میلی گرم در روز می باشد؛ با این حال اما این میزان برای افراد بالای 75 سال، 300 میلی گرم در روز می باشد.

به هیچ وجه میزان مصرف را خودسرانه افزایش ندهید؛ دفعات و یا زمان مصرف دارو را تغییر ندهید و موقعی که پزشک از شما می خواهد مصرف آنرا قطع کنید؛ به توقف مصرف آن اقدام نمایید. گفتنی است در صورتی که با مشاهده نخستیم علائم درد، داروهای ضد درد همچون ترامادول مصرف بشوند؛ دارای تاثیر بهتری خواهند بود؛ اما در صورتی که صبر نمایید تا درد شدید تر بشود؛ مصرف این داروها دارای تاثیر زیادی نخواهند بود.

آیا ترامادول اعتیاد آور است ؟

مطلب مرتبط: آیا ملاتونین اعتیاد آور است ؟

نتیجه گیری

در این مقاله درباره داروی خطرناک ترامادول صحبت کردیم و گفتیم این دارو اگر زیر نظر پزشک استفاده نشود می تواند تا حد مرگ اعتیاد آور و خطرناک باشد. نظر شما در این باره چیست. خوشحال میشویم نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید

4 یک نظر

  1. اسدالله شمس پاسخ

    متسفانه انقدر جرایم بدتر زیاد شده که بچه ای مثل من که پدر و مادر دو قطبی‌داره رسیدگی نمیشه

  2. پرویز عبادی پاسخ

    سلام من این دوره رو تهیه کردم ولی دوره کسب درامد دلاری در ایران و کتاب الکترونیکی ۱۰۰ ایده کسب درآمد در ایران رو ندارم توی پروفایلم. چجوری میتونم دریافت کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *