تاریخ امروز :30 فروردین 1403

متادون در حقیقت یک نوع داروی مخدر به صورت قرص و شربت بوده که به منظور تسکین دردهای شدید و مزمن و همچنین درد ترک اعتیاد به تریاک و دیگر مواد افیونی همچون کراک و هروئین استفاده می شود. در حقیقت مصرف نمودن متادون به عنوان دارو یا بهره گیری از آن با هدف درمان اعتیاد بدون تجویز پزشک و بیشتر از مقدار تجویز شده، شدیدا اعتیادآور بوده و توصیه نمی گردد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به تاثیر متادون در ترک اعتیاد علی الخصوص ترک تریاک بپردازیم.

ترک تریاک با متادون مناسب چه افرادی است ؟

بهره گیری از متادون به منظور ترک نمودن تریاک و دیگر مواد مخدر برای تمامی افرادی که قصد درمان اعتیاد را دارند مناسب نیست. به علاوه اینکه مصرف نمودن متادون به جای هر ماده مخدر دیگری روشی به منظور درمان اعتیاد محسوب نمی شود و بلکه فقط با نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد گاها مصرف متادون قادر است به کاهش آسیب های حاصله از مصرف مواد مخدر با دوز بالا کمک نماید. همچنین لازم به ذکر است برای آن دسته معتادانی که مواد مخدری مثل کراک را به شکل تزریقی و با دوز بالا استفاده می نمایند و در معرض ابتلا به هپاتیت یا ایدز قرار دارند؛ طبیعی است که پزشک متادون را برای این دسته افراد جایگزین نماید.

طریقه-ترک-تریاک-بوسیله-متادون

طریقه ترک تریاک بوسیله متادون

متادون در اصل ماده ای افیونی و اعتیاد آور بوده که ضروری است تا مصرف این دارو با هدف ترک اعتیاد لزوما با تشخیص و تجویز پزشک متخصص انجام شود. عموما پزشکان متادون را به منظور کم کردن و کنترل نمودن نشانه های ترک اعتیاد به تریاک و دیگر مواد مخدر در افرادی که اعتیاد طولانی مدت و دوز مصرفی بالایی داشته اند؛ تجویز می نمایند. لازم به ذکر است مصرف متادون با تغییر شیوه پاسخ دهی مغز و سیستم عصبی بدن در مقابل درد، سبب کم کردن نشانه های خماری شده و اثرات شادی آورمخدر هایی مثل هروئین، مرفین و تریاک را قطع می نماید.

در حقیقت مصرف نمودن متادون به منظور ترک مواد مخدر عموما یک بار در روز است؛ مگر آنکه به تشخیص فرد پزشک، این مقدار افزایش یابد. گفتنی است این دارو درد حاصله از خماری را به مدت 4 الی 8 ساعت تسکین می دهد. متادون در اصل فقط قسمتی از برنامه ترک اعتیاد تریاک است؛ لذا ضروری است تا دوز و مدت مصرف متادون بواسطه پزشک تعیین شده و بیمار به دقت آن را رعایت کند. در واقع بخش اصلی و مهم تر برنامه ترک اعتیاد، همان اراده و درمان روانشناختی بیمار است. بدیهی است که مصرف نمودن بیش از اندازه و طولانی مدت متادون اثر بخشی دارویی آنرا از بین برده و سبب رخ دادن اعتیاد به متادون می شود که عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

مدت زمان ترک تریاک با متادون

گفتنی است مدت زمان ترک تریاک بواسطه متادون وابسته به شرایط بیمار همچون سن، سلامت جسمانی، مقدار و مدت مصرف تریاک است. در حقیقت ترک نمودن تریاک روزها یا هفته ها ادامه دارد و مصرف نمودن دارو هایی همچون متادون فقط کمک می نماید تا در طول درمان، نشانه های آزاردهنده را کمتر و خفیف تر تجربه نمایید.

در صورتی که اعتیاد شما به تریاک طولانی مدت بوده؛ امکان دارد تا مدت ترک بیشتر از 8 ماه الی 1 سال به طول بینجامد؛ با این حال اما مصرف کم در کمتر از 5 ماه، موفق به ترک مصرف تریاک می گردد. گفتنی است در حالت کلی چنانچه مراحل درمان اعتیاد به طرز صحیحی انجام گردد؛ سم زدایی به منظور ترک تریاک با متادون در حدود 2 الی 3 هفته طول می کشد. همانطور که می دانید ضروری است تا ترک تریاک با متادون به شکل اصولی و زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد صورت گیرد و در غیر این صورت، با مصرف خودسرانه و بیش از اندازه متادون با هدف ترک اعتیاد در منزل، نه تنها اعتیاد به تریاک درمان نمی گردد بلکه اعتیاد به متادون و عوارض حاصله از آن نیز مشکلات جدیدی برای بیمار بوجود خواهد آورد.

درمان-اعتیاد-بواسطه-متادون

درمان اعتیاد بواسطه متادون

در حقیقت هدف از درمان اعتیاد به تریاک بوسیله متادون، یکی سم زدایی با متادون و دیگری هم درمان نگهدارنده با متادون است.

سم زدایی با متادون

در واقع بوواسطه سم زدایی، بدن از مواد مخدر پاک شده و در صورت عدم مصرف، فرد بیمار دچار خماری نمی گردد. لازم به ذکر است سم زدایی فقط وابستگی جسمانی را درمان می نماید. در سم زدایی تریاک بوسیله متادون، در گام اول مصرف متادون جایگزین مصرف تریاک شده و بعد میزان متادون مصرفی به صورت تدریجی کم می شود تا به صورت کامل قطع گردد. در حقیقت سم زدایی نخستین قسمت از شروع برنامه بلند مدت ترک اعتیاد محسوب شده و درمان کلی نیست. پیگیری درمان اعتیاد و جلوگیری از وسوسه دوباره، در مراحل بعدی درمان اعتیاد می باشند.گفتنی است سم زدایی با متادون در حدود 3 الی 4 هفته به طول می انجامد.

درمان نگهدارنده با متادون

لازم به ذکر است هدف از درمان نگهدارنده با متادون، کم کردن آسیب مصرف مواد مخدر است؛ مثلا بیماری که به موجب مصرف تزریقی مواد مخدر، به هپاتیت مبتلا شده است و در صورت ادامه یافتن این روند، خطر مبتلا شدن به ایدز نیز برای او وجود دارد. در این حالت پزشک برای او، مصرف متادون به جای سایر مواد مخدر را تجویز می نماید و بدین ترتیب، بیمار از آسیب هایی که در حین تهیه، نگهداری و مصرف مواد مخدر او را تهدید می نمایند؛ ایمن می گردد.

گفتنی است در درمان نگهدارنده، میزان داروی متادون به صورت تدریجی زیاد می شود؛ به گونه ای که نشانه های ترک مشهود نبوده و فرد به مصرف دوباره مواد مخدر گرایش پیدا نکند. غالبا این نوع درمان، طولانی مدت بوده و این امکان وجود دارد تا چند ماه، بیشتر از یک سال و یا تا آخر عمر ادامه یابد. ضروری است تا در درمان نگهدارنده با متادون، فرد بیمار به صورت مرتب با مراکز درمانی و ترک اعتیاد در ارتباط باشد.

مصرف-نمودن-همزمان-تریاک-و-متادون

مصرف نمودن همزمان تریاک و متادون

در واقع تریاک و متادون هر دو بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر گذارند؛ به همین دلیل مصرف نمودن این دو به صورت همزمان سبب کم شدن عملکرد سیستم عصبی مرکزی و عوارضی به مانند افت شدید فشار خون، مشکلات تنفسی شدید، کما و حتی مرگ است؛ لذا نباید متادون و تریاک را همزمان مصرف نمود و این کار توسط متخصصین منع گشته است.

مطالب مرتبط:

یک سی سی متادون چند گرم تریاک است؟

عوارض-خود-ارضایی-از-نظر-علمی بیشتر بخوانید: عوارض خود ارضایی از نظر علمی

مصرف ناپروکسن برای ترک متادون

آیا متادون باعث چاقی می شود؟

متادون بهتر است یا تریاک و هر آنچه که باید بدانید

آیا متادون باعث عقیم شدن می شود؟

آیا متادون باعث ناباروری می شود؟

 نحوه مصرف متادون برای ترک تریاک

چه چیزی اثر متادون را خنثی می کند؟

چه چیزی اثر متادون را زیاد می کند؟

قرص متادون را از کجا تهیه کنیم؟

چگونه متادون بسازیم؟

چگونه متادون را از بدن خارج کنیم؟

چگونه متادون را ترک کنیم؟

انواع قرص متادون

کلام آخر

ما در مطلب بالا از سایت روانکده به بررسی موضوعات بسیاری از جمله ترک تریاک با متادون مناسب چه افرادی است ؟، طریقه ترک تریاک بوسیله متادون، مدت زمان ترک تریاک با متادون، درمان اعتیاد بواسطه متادون،سم زدایی با متادون، درمان نگهدارنده با متادون، مصرف نمودن همزمان تریاک و متادون و بسیاری مطالب دیگر پرداختیم تا شما با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات خود بهترین و دقیق ترین پاسخ ها را یافته باشید.

به این مقاله امتیاز دهید

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *