تاریخ امروز :5 اردیبهشت 1403

آیا لورازپام اعتیاد آور است

لورازپام در حقیقت از خانواده بنز0ودیازپین ها بوده و مصرف آن در اصل به عنوان یک داروی ضد اضطراب است و عملکرد آن بر پایه تاثیر بر روی مغز و سیستم عصبی مرکزی می باشد و با اختلال بر عملکرد صحیح آنان سبب بوجود آمدن آرامش در فرد مصرف کننده خواهد شد.

پایه این فعالیت نیز بر مبنای افزایش بیش از اندازه گاما آمینوبوتیریک اسید در بدن فرد است. در ادامه این مطلب از روانکده قصد داریم تا با این دارو بیشتر آشنا شده و به این سوال پاسخ دهیم که لورازپام اعتیاد آور است یا نه .

انواع داروی لورازپام

این دارو بر حسب شرایط جسمانی و سلامت بیمار برای او تجویز می گردد و مصرف آن فقط تحت تجویز پزشک مجاز بوده و مصرف خارج از دستور آن قادر است به سلامت فرد مصرف کننده، آسیب هاب جدی وارد آورد.

لازم به ذکر است داروی لورازپام به شکل خوراکی به همراه غذا تجویز شده و دوز مصرف آن به پارامترهای گوناگونی مثل سن، سلامت جسمانی و روانی و… وابسته است؛ لذا توصیه می شود تا از مصرف این دارو به شکل خودسرانه خودداری نمود و فقط در صورت تجویز بواسطه پزشک اقدام به مصرف آن نمود.

آیا لورازپام اعتیاد آور است

مطلب مرتبط: آیا داروی ویاگرا اعتیاد آور است ؟

گفتنی است مصرف نمودن این دارو به صورت طولانی مدت در دوز بالا و بازه ی زمانی طولانی بیشتر از چهار هفته قادر است سبب اعتیاد مصرف کننده به لورازپام شود و طبیعی است که قطع نمودن مصرف آن نیز سبب رخ دادن نشانه های ترک ناگهانی در فرد شده و بدیهی است که این علائم در افرادی که سابقه مصرف الکل و یا سایر مواد اعتیاد آور دارا باشند؛ شدید تر خواهد بود.

عوارض قطع مصرف لورازپام به صورت ناگهانی :

به هم خوردگی ریتم قلبی، تشنج، اختلالات خواب، در در ماهیچه و عضلات، اختلالات رفتاری و روانی، بی حسی دست و پا، تهوع و استفراغ، توهم و آشفتگی، درد در معده و کاهش اشتها

احتیاطات مصرف داروی لورازپام

ضروری است تا قبل از مصرف نمودن این دارو بررسی نمایید که آیا به این دارو و یا به دیگر بنزودیازپین‌ ها همچون آلپرازولام، کلونازپام و یا دیازپام دارای حساسیت هستید یا نه؛ چرا که این امکان وجود دارد تا داروی لورازپام شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که سبب رخ دادن حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

همچنین توصیه می گردد تا پیش از مصرف این دارو، سوابق پزشکی خود را به اطلاع پزشک خود برسانید. علی الخصوص سابقه‌ بیماری‌های کلیوی، کبدی، گلوکوم، مشکلات تنفسی همچون آپنه‌ خواب، اختلالات روحی و روانی مثل افسردگی و روان ‌پریشی و سابقه‌ مصرف دیگر مواد مخدر مواد مثل الکل یا مواد اعتیاد آور.

گفتنی است داروی لورازپام امکان دارد سبب گیجی و تاری دید گردد. لازم به ذکر است الکل، ماری‌جوانا و حشیش قادرند این حالات را تشدید نمایند؛ به همین دلیل موقع مصرف از رانندگی و انجام فعالیت‌هایی که احتیاج به هوشیاری دارند بهتر است اجتناب نمود.

مطلب مرتبط: خطرناک ترین دارو های اعصاب و روان

در عین حال این امکان وجود دارد تا سالمندان حساسیت بیش‌تری در مقایسه با عوارض جانبی این دارو نشان دهند. خواب‌آلودگی و از دست دادن هماهنگی اعضای بدن از جمله‌ این عوارض است. همچنین ممکن است اثر ضد اضطراب لورازپام برای افراد سالمند متفاوت باشد و مصرف این دارو چنین تاثیری را روی سالمندان نداشته باشد.

ممکن است حتی مصرف این دارو در سالمندان، دارای اثرات معکوسی باشد؛ مثلا سبب رخ دادن نشانه‌ هایی همچون تغییرات روحی و روانی، بوجود آمدن مشکلات در خواب، زیاد شدن میل جنسی و یا توهم گردد.

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

تداخلات دارویی لورازپام

از دارو هایی که با لورازپام دارای تداخل می باشند می توان به : والپروات، بوپرنورفین یا ب 2، متادون، الکل اتیلیک، پروبنیسید و کلوزاپین اشاره نمود.

آیا لورازپام اعتیاد آور است

اوردوز توسط داروی لورازپام

لازم به ذکر است مصرف نمودن بیش از حد و خارج از دستور پزشک این دارو می تواند افزون بر عوارض بسیار شدید، خطر مرگ به موجب اوردوز را برای فرد مصرف کننده در بر داشته باشد؛ لذا و با هدف کم کردن خطرات مصرف نیاز است تا به شکل کنترل شده زیر نظر پزشک اقدام به مصرف لورازپام کرد و از مصرف نمودن این دارو به صورت خودسرانه با هدف رفع اضطراب پرهیز نمود.

درمان اعتیاد به داروی لورازپام

همانگونه که ذکر شد؛ لورازپام داروی بسیار قوی و اعتیادآوری بوده که ترک آن غالبا احتیاج به درمان تخصصی دارد؛ با این حال اما خوشبختانه این دارو عموما واکنش رضایت‌ بخشی به درمان نشان می ‌دهد.

بدیهی است که این دارو تغییراتی را در مغز بوجود می آورد که اثر آنان روز ها، هفته‌ ها و یا حتی بیشتر دوام دارد؛ لذا ضروری است تا به منظور درمان اعتیاد به این دارو، به فرد متخصص مراجعه نمود.

مطلب مرتبط: فارماکوفوبیا یا ترس از دارو چیست؟

لازم به ذکر است یک برنامه ترک اعتیاد خوب، افزون بر متوقف نمودن مصرف داروی اعتیاد آور، ضروری است تا به فرد بیمار کمک نماید تا اعتیاد به مواد یا سایر دارو ها را نیز ترک نماید؛ چرا که اعتیاد به لورازپام و بنزودیازپین‌ها به ندرت به شکل تنهایی به وقوع می پیوندد. گفتنی است اعتیاد به این داروها اکثرا همراه با اعتیاد به الکل و مواد مخدر بوده و درمان اعتیاد های همزمان سبب بوجود آمدن موقعیت های پیچیده‌ ای می گردد.

در صورت اعتیاد داشتن به داروی لورازپام، درمان بستری احتمالاً بهترین انتخاب باشد؛ چراکه نشانه های حاصله از قطع مصرف لورازپام همچون تشنج، روان‌پریشی و کما امکان دارند بسیار شدید و یا حتی مرگبار باشند.

اغلب برنامه ‌های ترک اعتیاد بستری در کلینیک های گوناگون ترک اعتیاد، شامل سم زدایی دارویی می گردد و پزشک بر فرآیند درمان دارای نظارت بوده و نشانه های بیمار را به کمترین میزان می ‌رساند تا درمان به صورت مستمر و بدون مشکل انجام گردد.

به علاوه اینکه درمان بستری، بهترین گزینه برای آن دسته افرادی بوده که دچار اعتیاد همزمان به چندین ماده هستند یا از مشکلات روانی دامن زننده به اعتیاد عذاب می کشند. لازم به ذکر است هر دو حالت یعنی اعتیاد همزمان به سایر مواد و ابتلا به اختلالات روانی عموما درباره بیماران معتاد به لورازپام صدق می‌ نماید.

آیا لورازپام اعتیاد آور است

نتیجه گیری

در این مقاله داروی لورازپام را مورد بررسی قرر دادیم گفتیم که این دارو اعتیاد آور است یا نه؟ نظر شما در این باره چیست ؟ آیا در نزدیکانتان فردی بوده که این دارو را مصرف کرده باشد؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین برای دریافت مشاوره های تخصصی و حرفه ای می توانید با روانکده در تماس باشید.

به این مقاله امتیاز دهید

2 یک نظر

  1. محمدتقی همت پاسخ

    نگاه متفاوت و جذابی بود. کاربردی و تأثیرگذار. کلا «عمل کردن» خاصیت زیادی دارد و معمولا راه‌گشاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *