تاریخ امروز :9 فروردین 1403
آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

همه ما درباره دیازپام شنیده ایم؟ شاید کنجکاو باشید که این دارو اعتیاد آور است یا خیر؟ آیا می دانید که استفاده بیش از حد از این قرص ممکن است مرگ آور باشد؟

اگر در نزدیکی خود کسی را می بینید که از این دارو استفاده می کند یا خودتان از آن استفاده می کنید حتما با یک مشاور در این زمینه مشورت کنید و بدن و سلامتی خود را دوست داشته باشید.

در این مقاله به بررسی داروی دیازپام می پردازیم و درباره اعتیاد آور بودن دیازپام صحبت می کنیم پس تا آخر این مقاله همراه روانکده باشید تا جواب سوال های خود را بیابید.

دیازپام چیست

دیازپام در حقیقت نوعی داروی  مسکن و خواب ‌آور بوده که با هدف درمان نمودن استرس، ترس، اضطراب، گرفتگی عضلات، اختلالات خواب، بوجود آوردن آرامش پیش از اعمال جراحی و نیز پیش گیری از تشنج در افرادی که دچار صرع هستند؛ استفاده می گردد. از لحاظ علمی، دیازپام در خانواده داروهای بنزودیازپین جای می گیرد.

ضروری است تا مصرف داروی دیازپام با تجویز پزشک معالج شروع شود. دوز مصرفی دیازپام در حقیقت به موارد گوناگونی همچون شرایط بدنی، سن و شدت بیماری فرد بیمار وابسته است.

آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

گفتنی است که قرص دیازپام را می‌ توان به همراه غذا و یا نیز پیش یا بعد از آن مصرف نمود؛ اما در حالت کلی توصیه می گردد تا مصرف این دارو با معده خالی همراه نباشد.

با توجه به این مورد که داروی دیازپام در اشکال دارویی قرص ، شربت و شیاف ساخته می گردد ؛ چنانچه پزشک معالج ، مصرف شربت دیازپام را تجویز نمود ؛ ضروری است تا از سرنگ به منظور اندازه گیری این مایع بهره گیری شود تا این داروی بیش از اندازه و یا کمتر از مقدار تجویز شده مصرف نشود .

 

آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

لازم به ذکر است قدرت اعتیاد آوری داروی دیازپام بسیار زیاد بوده و مصرف نا به جای آن بسیار رایج است ؛ لذا فرایند ترک اعتیاد این دارو محتاج نظرات متخصصین و روش‌های درمانی متناسب با احتیاجات بیماران است.

گفتنی است مراکز تخصصی ترک اعتیاد به این دارو در حوزه کم کردن نشانه های ترک و پیش گیری از عود مصرف به بیمار کمک می‌ نمایند. در حقیقت انجام اقدامات با هدف قطع نمودن مصرف این دارو آن هم بدون کمک حرفه ‌ای می‌ تواند سبب رخ دادن مشکلات پزشکی و یا بازگشت مجدد به سوء مصرف گردد .

داروی دیازپام با نام دیگر والیوم و در شکل دارویی قرص، از خانواده بنزودیازپین های مخدر است که تاثیرات آن در مقایسه با سایر دارو های این خانواده ماندگار تر است.

بدیهی است در صورتی که فرد بیمار، این قرص را بر حسب دستور پزشک معالج خود مصرف ننماید؛ به اعتیاد و وابستگی به این دارو گرفتار می گردد.

مغز افراد مصرف کننده این دارو تدریجا قدرت خود را به منظور عملکرد مستقل از دست می‌دهد و با هدف دست یابی به عملکرد طبیعی خود، به مصرف این دارو وابسته می گردد .

جالبتر آنکه بعضی از مصرف کنندگان این دارو حتی متوجه این مورد نمی‌ شوند که دچار اعتیاد به این دارو شده اند .

 

 

 

ترک اعتیاد به دیازپام بدون نظارت پزشک چه عوارضی دارد

لازم به ذکر است مصرف داروی دیازپام برای مدتی بیش تر از 4 الی 6 هفته، حتی با دستور پزشک معالج نیز، احتمال اعتیاد آوری به این دارو را زیاد می کند. در موقعی که مقاومت بدنی فرد مصرف کننده این دارو در مقابل اثرات آن بالا رفته باشد؛  مصرف آن متوقف گردد ؛ فرد بیمار دچار نشانه های آزار دهنده بوجود آمده از قطع مصرف قرص رو به ‌رو می گردد.

بیشتر بخوانید: نام قرص های نعشه کننده

بدیهی است که این نشانه ها خطرناک و ناراحت کننده بوده و این اجازه را نمی ‌دهند که فرد بیمار بتواند دیازپام را به صورت تنهایی و بی آنکه پزشک نظارت کند ؛ ترک نماید. از این علائم ناگوار می توان به تشنج، تعریق زیاد، لرز، استفراغ، استرس زیا، بوجود آمدن بی حسی و… اشاره نمود.

آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

دیازپام چه عوارضی به همراه دارد

همانگونه که می دانید ؛ عوارض جانبی هر دارویی ، قسمتی از هویت آن می باشد . از عوارض دارویی قرص دیازپام می توان به افسردگی ، تضعیف عضلات و حافظه ، بی قراری ، لرز ، زردی پوست ، خواب آلودگی ، گیجی ، و گلو درد و تب و لرز اشاره نمود.

ترک اعتیاد شدید به دیازپام چگونه انجام می شود؟

در پروسه ترک اعتیاد این دارو، ضروری است تا برای افرادی که دچار وابستگی شدیدی به این دارو هستند؛ ترک اعتیاد به صورت بستری انجام شود.

همچنین این نوع روش درمان ، گزینه مناسب برای آن دسته افرادی است که دچار اعتیاد همزمان به چندین ماده می باشند. نخستین گام در مراکز ترک اعتیاد به منظور ترک اعتیاد به داروی دیازپام ، سم زدایی است.

در حقیقت سم زدایی به فرد بیمار کمک می نماید تا مواد شیمیایی بوجود آمده از اعتیاد به این دارو در بدنش به صورت کامل از بین رفته و برای همیشه وابستگی شیمیایی به این دارو متوقف شود.

توان بخشی

قدم بعدی مربوط به توان بخشی است که در این مرحله در اصل به جنبه های روحی و روانی اعتیاد فرد بیمار رسیدگی می گردد که این پروسه در درمان کامل اعتیاد به این دارو بسیار مهم است.

لازم به ذکر است در روان درمانی اعتیاد به قرص دیازپام ،‌ پزشک متخصص اقدام به پرداختن به دلایل ریشه ‌ای و روحی بیمار که سبب مصرف این دارو شده است می‌ کند.

ادامه فرایند درمان مربوط به مراقبت های پس از سم زدایی است. در حقیقت این مرحله بعد از بهبودی و رهایی بیمار از وابستگی و به منظور ایجاد پشتیبانی لازم با هدف پیش گیری از بازگشت بیمار به مواد اعتیاد آور صورت می گیرد.

ترک اعتیاد خفیف به دیازپام چگونه انجام می شود

گفتنی است بیمارانی که دچار اعتیاد خفیف تا متوسط به این دارو هستند؛ اکثرا گزینه ترک اعتیاد سرپایی را به منظور رهایی اعتیاد انتخاب می‌ نمایند.

اقدامات سرپایی در اصل برای بعضی از بیماران، بهتر از کمپ‌ های بستری است؛ مخصوصا چنانچه فرد بیمار فقط دچار اعتیاد به داروی دیازپام باشد.

آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟

به علاوه اینکه عموما ترک اعتیاد سرپایی برای اشخاصی پیشنهاد می گردد که درمان بستری خود را به اتمام رسانده ‌اند . لازم به ذکر است بازه زمانی ترک اعتیاد به این دارو، به عوامل گوناگونی همچون شرایط سنی فرد مصرف کننده، بازه زمانی مصرف و نیز دوز مصرفی این دارو در روز  وابسته است و می تواند 1 الی 3 هفته ، دوره بستری فرد بیمار به طول انجامد.

بهتر است پیش از آغاز مصرف دیازپام ، چنانچه دچار بیماری های عضلانی ، مشکلات ریوی ، بیماری های روحی و بیماری های کلیوی و کبدی می باشید ؛ بهتر است پزشک خود را در جریان بگذارید .

نتیجه گیری 

ما در این مقاله به بررسی داروی دیازپام پرداختیم و گفتیم که اگر در مصرف این دارو احتیاط نشود و طبق نظر پزشک جلو نرود می تواند خطرناک و اعتیاد آور باشد. تجربیات شما در این باره چیست ؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره با روانکده در تماس باشید.

 

درباره “آیا دیازپام اعتیاد آور است ؟” بیشتر بخوانید:

4 یک نظر

  1. محمدحسن صادقی پاسخ

    سلام وخسته نباشید،برای شروع فرآیند ازدواج محصول خیلی خوبی تولید کردید و واقعا دستتون درد نکنه،فقط ای کاشک لیست اسامی کتاب های بدرد بخور و مشکل گشا در مقوله ازدواج و سواد جنسی و… رو به به صورت pdfیا داخل یک جلسه جداگانه معرفی میکردید،چون در داخل فیلم ها حدود ۵الی۶کتاب در حوضه های محدود بیشتر معرفی نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *