تاریخ امروز :10 فروردین 1403
چگونه وسواس را درمان کنیم؟

چگونه وسواس را درمان کنیم؟

وسواس یک نوع اختلال است که افرادی که به این اختلال دچار هستند بیشتر از بقیه اذیت می شوند، انواع وسواس وجود دارد اما در حالت کلی وسواس به معنی داشتن حساسیت بیش از حد بر روی یک موضوع مانند تمیزی اجسام و اشیا است.

خیلی از افراد مبتلا به اختلال وسواس به دنبال درمان آن هستند تا بتوانند حال خوب و لذت بردن از زندگی را تجربه کنند. در این مقاله راه های درمان اختلال وسواس را برای شما عزیزان به طور کامل توضیح داده ایم.

درمان اختلال وسواس

درمان اختلال وسواس

اختلال وسواس قابل درمان است که بیشتر اوقات از طریق مشاور می توانید بهترین درمان مختص به شرایط خود را دریافت کنید. درمان توصیه شده بستگی به تاثیر آن بر زندگی شما دارد. 2 درمان اصلی عبارتند از:

  • درمان روان ‌شناختی: معمولا نوعی درمان است که به شما کمک می ‌کند با ترس‌ ها و افکار وسواسی خود روبرو شوید، بدون این که آن ها را با اجبار درست کنید.
  • دارو: معمولا نوعی داروی ضد افسردگی است که می تواند با تغییر تعادل مواد شیمیایی در مغز شما در درمان وسواس کمک کند.

معمولا برای وسواس نسبتا خفیف یک دوره درمانی کوتاه توصیه می شود. اگر مبتلا به وسواس شدید تر هستید، ممکن است به دوره طولانی ‌تری از درمان و یا دارو نیاز داشته باشید. این درمان‌ ها می ‌توانند بسیار موثر باشند، اما مهم است که توجه داشته باشید که ممکن است چندین ماه طول بکشد تا متوجه فواید آن شوید.

روان درمانی وسواس

روان درمانی وسواس

درمان وسواس معمولا نوعی درمان شناختی رفتاری (CBT)  با مواجهه و پیشگیری از پاسخ (ERP)  است. این شامل:

  • با درمانگر خود کار کنید تا مشکلات خود را به بخش های جداگانه تقسیم کنید، مانند افکار، احساسات فیزیکی و اعمال.
  • تشویق شما به رویارویی با ترس ها و داشتن افکار وسواسی بدون خنثی کردن آن ها با رفتار های اجباری. ابتدا با موقعیت هایی شروع می کنید که کم ترین اضطراب را ایجاد می کنند، قبل از این که به سمت افکار دشوار تر بروید.

درمان دشوار است و ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما بسیاری از مردم متوجه می شوند که وقتی با وسواس های خود روبرو می شوند، در نهایت اضطراب بهبود می یابد یا از بین می رود. افراد مبتلا به وسواس نسبتا خفیف معمولا به حدود 10 ساعت درمان با درمانگر نیاز دارند که بین جلسات تمرین در خانه انجام شود. اگر وسواس شدید تر دارید، ممکن است به دوره درمانی طولانی تری نیاز داشته باشید.

دارو درمانی وسواس

دارو درمانی وسواس

اگر درمان روانشناختی به درمان وسواس شما کمک نکند، یا اگر وسواس شما نسبتا شدید باشد، ممکن است به دارو نیاز داشته باشید. دارو های اصلی تجویز شده نوعی ضد افسردگی به نام مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)  هستند. SSRI می تواند با افزایش سطح یک ماده شیمیایی به نام سروتونین در مغز به بهبود علائم وسواس کمک کند.

ممکن است لازم باشد 12 هفته قبل از این که متوجه فوایدی شوید، SSRI مصرف کنید. اکثر افراد حداقل به مدت یک سال نیاز به درمان دارند. اگر بعد از این مدت علائم دردسرساز کمی داشتید یا هیچ علائم دردسرساز نداشتید، ممکن است بتوانید آن را متوقف کنید، اگرچه برخی از افراد نیاز به مصرف SSRI برای چندین سال دارند.

بدون مشورت با پزشک خود، مصرف SSRI را قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی آن می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند. برای کاهش احتمال بروز عوارض جانبی، درمان به تدریج متوقف خواهد شد. در صورت بازگشت علائم ممکن است نیاز باشد دوز شما دوباره افزایش یابد.

اثرات جانبی دارو های درمان وسواس

اثرات جانبی دارو های درمان وسواس

عوارض جانبی احتمالی SSRI ها عبارتند از:

بیشتر بخوانید: تروما درمانی چیست و چگونه درمان می شود؟

  • احساس آشفتگی، لرزش یا اضطراب
  • احساس بیمار بودن
  • اسهال یا یبوست
  • سرگیجه
  • مشکلات خواب (بی خوابی)
  • سردرد
  • میل جنسی کم

همچنین احتمال کمی وجود دارد که SSRI ها باعث ایجاد افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود شوند. اگر این اتفاق افتاد، با مشاور خود تماس بگیرید یا به نزدیک ترین مراکز درمانی بروید. اکثر عوارض جانبی پس از چند هفته با عادت کردن بدن به دارو بهبود می یابند، اگرچه برخی از آن ها ممکن است ادامه داشته باشند.

بارداری

SSRI ها معمولا در دوران بارداری، به ویژه در طول 3 ماه اول (سه ماهه اول) توصیه نمی شوند. این به این دلیل است که ممکن است خطری برای کودک وجود داشته باشد. با این حال، اگر خطرات ناشی از یک بیماری روانی از خطرات احتمالی درمان بیشتر باشد، می ‌توان استثنا قائل شد.

دیگر روش های درمانی وسواس

دیگر روش های درمانی وسواس

اگر درمان روانشناختی و دارو را امتحان کرده اید و وسواس شما هنوز تحت کنترل نیست، گاهی اوقات ممکن است نیاز به درمان بیشتر توسط یک تیم متخصص داشته باشید. برخی از افراد مبتلا به وسواس شدید، طولانی مدت و درمان دشوار ممکن است به یک مرکز تخصصی وسواس ارجاع داده شوند. این خدمات ارزیابی و درمان را برای افراد مبتلا به وسواس ارائه می دهد که به درمان های موجود خود پاسخ نداده اند.

 

گروه های پشتیبانی وسواس

بسیاری از افراد مبتلا به وسواس گروه های حمایتی را مفید می دانند، زیرا می توانند:

  • اطمینان خاطر و توصیه های مقابله ای ارائه دهند.
  • کاهش احساس انزوا
  • فرصتی برای معاشرت با دیگران ارائه دهند.
  • ارائه اطلاعات و مشاوره برای اعضای خانواده و دوستان

 

سخن آخر

ممکن است بخواهید در مورد وسواس خود با یک مشاور مشورت کنید، می توانید با مشاوران زبده ما تماس بگیرید و یا به صورت حضوری مراجعه کنید.

در کامنت ها می توانید در مورد تمام جنبه های این بیماری با سایر افراد مبتلا به وسواس صحبت کنید و تجربه های خود یا اطرافیان تان را در مورد این اختلال به اشتراک بگذارید

درباره “چگونه وسواس را درمان کنیم؟” بیشتر بخوانید:

3 یک نظر

  1. سیدحسین خوئینی ها پاسخ

    حدودا۱۵سال پیش یکی ازدوستان م بامن موضوع مهمی رادرمیان گذاشت که احساس می کردیک نیروی قوی به مغزاودستورمیدهد باوسخن می گویند آزارش میدهند افکاراوراکنترل ومثلا به بیرون هدایتش می کنن برخلاف قبل واژه هایی راب زبان مآورد ک واقعا نخوانده ولی جنبه علمی دارد وحتی فراموشی کامل خواب مصنوعی دیدن انیمیشن درحالت بیداری تغییرشکل افراد کلا دربک فضای دیگرسیرمی کرد وهرگاه بااینومخاطبان ک فقط صداشون رونمیدانست ازکجا می شنود ب قصدپیگیری بیرون میرفت دچار فراموشی ویا یک تهدید میشد ویک اتفاق ناجوربرایش رخ میداد حتی کنترل اعضا راددست داشتن واورابه زمین میزدن وهرگزنتوانست اثبات کند اینها تنها قسمت کوچکی ازحرفای اوبود وخودش میگفت یک تیم قدرتمند پشت جریان هست که چندین داستان رابرنامه ریزی وبرخلاف میل اوبابازی خودش به اخررساندن بقدری هوشمندانه ک باورش برای خودش سخت بود اومی گفت یادش نمیاد چراحدود۲۰روزروی جاافتاده بوده وبعد این موضوع ها شروع شده دریک کلام هک مغز بابلوتوث ازراه دوربرنامه نویسی ووجودریزتراشه درمغزش واحتمال زیاد دربدنش وخونش …..اومیگفت نمیداند ازداخل هدایت افکارمی شودیاخارج ازایران ونمونه آزمایسی این طرح بزرگ هک مغزی جهت اهداف بود ومطمئن بودمیشود حتی یک شخصیت سیاسی را راپدید آورد ودرنهایت سرنوشت واهداف خودرابه سرانجام برسانند…..‌این ودقعیت رامن صددرصد قبول دارم من باخود همان آدم هستم وازابتدا شبانه روزتحت کنترل نامحسوس ،ومحسوس هستم …..‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *