تاریخ امروز :30 فروردین 1403
چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟

چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟

همه ما چند نفر را می‌توانیم نام ببریم که دوستشان نداریم. با این حال، گاهی این حس به مرحله‌ای می‌رسد که از افراد یا شرایط چنان آزرده، صدمه دیده یا ناامید می‌شویم که احساس می‌کنیم از همه متنفریم!

چنین احساسی می تواند ادامه زندگی و تعامل روزانه با مردم را برای ما دشوار کند. همچنین تنفر می‌تواند بر سلامتی جسمی و روانی ما تأثیر منفی بگذارد. در این مقاله از روانکده برخی از راهکارهای مفید برای مقابله با احساس تنفر از دیگران را بررسی می‌کنیم.

چرا از دیگران متنفر می‌شویم؟

نفرت می تواند درگیری های زیادی در روابط ما با خانواده، دوستان، همکاران و سایر افراد زندگی مان ایجاد کند. برخی از دلایلی که موجب تشدید احساس تنفر از دیگران می‌شوند موارد زیر هستند:

چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟

  1. استرس: استرس می تواند باعث شود که ما احساس غرق شدن، ترس، تحریک پذیری و حتی عصبانیت کنیم. استرس طولانی مدت می تواند منجر به طغیان خشم و احساس تنفر از دیگران شود.
  2. اضطراب اجتماعی: اضطراب اجتماعی می تواند تعامل با مردم را برای ما دشوار کند و منجر به احساساتی مانند عصبی بودن، ترس، خجالت و پریشانی شود. در برخی موارد؛ افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی به موقعیت هایی که باعث ناراحتی آنها می‌شود با عصبانیت و نفرت واکنش نشان می‌دهند.
  3. شخصیت درونگرا: اگر فردی درونگرا باشید؛ معاشرت با افراد خارج از دایره راحتی شما می تواند از نظر احساسی خسته کننده باشد. گاهی اوقات؛ دورنگرایی می تواند به تحریک و نفرت از افراد و موقعیت های خارج از منطقه امن شما منجر شود.
  4. تفاوت های ایدئولوژیکی: روانشناس کریستن فارل ترنر؛ می گوید: داشتن عقاید و ارزش های مختلف سیاسی، مذهبی، فرهنگی یا اجتماعی می تواند باعث شود که نسبت به دیگرانی که احساس می کنید «علیه» شما هستند؛ احساس عصبانیت و شاید نفرت کنید. بنابراین یکی از دلایل نفرت از دیگران جنبه شناخت انسان برای دیدن جهان از چشم خود است و اختلاف نظرها می تواند به صورت بیزاری و تنفر آشکار ظاهر شود.
  5. عادت‌های آزار‌دهنده دیگران: افراد ممکن است عاداتی داشته باشند که شما را آزار می دهد. عدم صداقت، پرحرفی، فرومایگی، حواس پرتی، غرور و .. از جمله عادت‌هایی می‌باشند که موجب دوست نداشتنی بودن دیگران می‌شوند. در حالی که صداقت، شفافیت و مهارت هوش هیجانی اشخاص موجب جذابیت اجتماعی آنها می‌شود.

مطلب مرتبط: ساخت زندگی مطلوب با مدیتیشن

عواقب نفرت از دیگران چیست؟

در ادامه  بررسی می‌کنیم که چگونه نفرت می تواند بر سلامت روحی و جسمی ما تأثیر منفی بگذارد:

·        تاثیر تنفر بر سلامت روان

نفرت یک احساس بسیار شدید است که احساسات ناخوشایندی مانند خشم، انزجار و ناامیدی را با خود به همراه می‌‍‌آورد و زمانی که از دیگران منزجر باشیم؛ جایی برای ارتباط و همدلی باقی نمی‌ماند.

تنفر نه تنها انرژی عاطفی زیادی را از ما می‌گیرد؛ بلکه ما را از برقراری ارتباط با دیگران و غنی کردن زندگیمان باز می دارد و در نهایت ما را از تجربیات لذت بخش زندگی محروم می‌کند.

·        تاثیر تنفر بر سلامت جسمانی

نفرت یک احساس ناراحت کننده است که نیاز به انرژی عاطفی زیادی دارد و اغلب افراد را وادار می کند که به دنبال رفتارهای ناسالم خود‌آرام بخشی؛ مانند خوردن غذاهای آماده یا مصرف الکل و مواد دیگر؛ برای سرکوب ناراحتی خود باشند.

همچنین احساس تنفر می‌تواند با تمایل به کناره گیری از فعالیت های سالم مانند ورزش کردن و گذراندن وقت با دوستان و خانواده ترکیب شود.

اگر فردی احساس نفرت را تجربه می کند؛ احساسات منفی او مدام قوی تر می‌شود و افکار منفی واکنش جنگ یا گریز سیستم عصبی سمپاتیک بدن او را تحریک می‌کنند؛ در نهایت او برخی از عواقب طولانی مدت استرس مزمن، مانند التهاب سیستمیک را تجربه خواهد کرد.

چگونه از دیگران متنفر نباشیم؟

در این مطلب چندین استراتژی به شما معرفی می‌کنیم تا به کمک آنها بتوانید تنفر از دیگران را از ذهنتان بیرون کنید. اگر احساس می‌کنید از دیگران متنفر هستید تمرین‌های زیر را انجام دهید:

چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟

  • از تفکر همه یا هیچ بپرهیزید:

اگر تنفر شما نسبت به دیگران ریشه در اختلاف نظر با آنها در مورد یک موضوع خاص دارد؛ به این بی‌اندیشید که می توانید بدون اینکه از دیگران متنفر باشید با آنها مخالف و حتی عصبانی باشید.

درواقع چون شما به شدت با عقاید یا رفتار دیگران مخالف هستید؛ به این معنی نیست که آن شخص بد است. این نوع تفکر؛ تفکر همه یا هیچ نامیده می شود و غیر منطقی است! به یاد داشته باشید که احساس منفی شما نسبت به یک موضوع یا باور است؛ نه شخص.

مطلب مرتبط: نحوه تقویت حافظه تصویری

افسردگی دوقطبی بیشتر بخوانید: افسردگی دوقطبی

  • از تعمیم بپرهیزید:

اگر نفرت شما نسبت به دیگران معطوف به گروهی از افراد مثلا افرادی از نژاد، منطقه یا مذهب خاصی است؛ تفکر شما غیرمنطقی است؛ زیرا شما یک ویژگی را تعمیم می‌دهید و یک گروه کامل از مردم را در یک دسته بد  قرار می دهید و بر اساس یک ویژگی جمعیت شناختی در مورد آنها قضاوت می کنید.

  • همدلی را تمرین کنید:

همدلی پادزهر افکار غیرمنطقی است. درک این نکته مهم است که هیچ کس کاملا خوب یا بد نیست. قرار دادن خود به جای دیگران؛ اگرچه همیشه آسان نیست؛ اما می‌تواند به افزایش همدلی و کاهش نفرت کمک کند. بپذیرید که همانطور که شما دلایل خود را برای باورها و رفتارهای خود دارید؛ دیگران نیز دلایل خود را دارند.

تمرین همدلی می تواند به شما کمک کند طرز فکر خود را تغییر دهید و همه چیز برای شما خوشایندتر شود.

  • مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید:

مهم ترین چیز این است که با الویت بندی نیازهایتان از خود مراقبت کنید. به عنوان مثال اگر استرس دارید؛ ممکن است نیاز به ایجاد تغییراتی در زندگی خود داشته باشید تا بهتر با آن کنار بیایید. یا اگر درونگرا هستید؛ ممکن است نیاز داشته باشید که حد و مرزهایی را تعیین کنید که به شما کمک کند راحت تر شوید.

  • به دنبال درمان باشید: درمان می تواند به شما کمک کند احساسات خود را کشف کنید و بفهمید که چرا از دیگران نفرت دارید. همچنین می تواند به شما کمک کند همدلی بیشتری داشته باشید، روابط سالمی ایجاد کنید و مهارت های مقابله ای جایگزین را توسعه دهید.

چگونه با افرادی که دوستشان نداریم رفتار کنیم؟

ممکن است مجبور شوید روی یک پروژه با همکاری که از او خوشتان نمی‌آید کار کنید؛ یا ممکن است متوجه شوید که آزاردهنده ترین عضو خانواده شما برای شام می آیند. افراد موفق می‌توانند با شخصیت‌های مشکل‌آفرینی که مجبور به تعامل با آنها هستند، کنار بیایند. در ادامه پنج استراتژی توانمندسازی برای مقابله با افراد دوست نداشتنی را برایتان آورده‌ایم:

1.     آرام بمانید

اگر با کسی روبرو هستید که شما را تحت فشار قرار می دهد؛ نفس عمیقی بکشید و ذهن خود را ساکت کنید و سعی کنید رهاش کنید.  به یاد داشته باشید؛ لازم نیست کلماتی که به زبان نمی‌آورید را بخورید!

2.     هنگام برقراری ارتباط تمرکز کنید

گاهی اوقات وسوسه انگیز است که هنگام برخورد با آنها تعارضات مرتبط گذشته را مطرح کنید؛ اما این کار موضوع را بدتر می‌کند و یافتن درک متقابل و راه حلی برای مسئله فعلی را کمتر می کند.

3.     مرزها را حفظ کنید

اگر شخصی باعث می شود که هر بار که با او مواجه می شوید احساس تنفر داشته باشید؛ به فکر ایجاد مرزهایی باشید که شما را از او حفظ نماید.

چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟

4.     آنچه که موجب آزار شما از دیگران می‌شود را؛ شناسایی کنید

در مورد اینکه چه چیزی شما را آزار می دهد آگاه شوید و تمام تلاش خود را بکنید تا احساسات خود را از آن موارد دور نگه دارید. وقتی تشخیص می دهید که چه چیزی شما را آزار می دهد؛ می توانید به استراتژی برسید که به شما کمک می کند با فرد و رفتار او به مثبت ترین شکل ممکن برخورد کنید.

مطلب مرتبط: چه راه هایی برای غلبه بر ترس وجود دارد

5.     احساسات خود را کنترل کنید

هرگز نباید اجازه دهید شخص دیگری شادی یا موفقیت شما را محدود کند. اگر کسی شما را عصبانی می‌کند از خود بپرسید که چرا اینطور است و چه کاری می‌توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که خوشحال هستید. بر احساسات خود کنترل داشته باشید و اجازه ندهید کسی فقط به این دلیل که لحظه ای روزتان را تاریک می کند بر شما قدرت بگیرد.

کلام آخر

گاهی اوقات مجبوریم با افرادی که دوستشان نداریم زندگی، کار یا تعامل داشته باشیم. تجربه مکرر خشم، ناامیدی یا ناراحتی باعث می شود احساس کنیم از همه متنفر هستیم و این احساسات می توانند بر سلامت روحی و جسمی ما تأثیر بگذارند و لذت زندگی را از ما سلب نمایند. با راهکارهایی که در این مطلب به شما آموختیم می‌توانید تفکر نفرت را از مغز خود بیرون کنید.

درباره “چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟” بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *