تاریخ امروز :9 فروردین 1403
از کجا بفهمیم بیماری دو قطبی داریم؟

از کجا بفهمیم بیماری دو قطبی داریم؟

آیا تا به حال احساس کرده اید که اوج احساسی شما بالا تر از دیگران است و پایین بودن شما بسیار پایین تر؟ اگر چنین است، از پزشک یا یک مشاور در مورد غربالگری اختلال دو قطبی سوال کنید.

این حالت که افسردگی شیدایی نیز نامیده می شود، یک وضعیت افراطی است. می تواند در خانواده اجرا شود. مغز شما چگونه کار می کند و حتی ساختار آن نیز ممکن است مشخص شود.

تشخیص و درمان مناسب می تواند به شما کمک کند زندگی خود را مدیریت کنید و احساس ثبات بیشتری داشته باشید.

بیماری دو قطبی چگونه است؟

افسردگی دو قطبی در افراد مختلف در انواع مدل ها ظاهر می شود. ممکن است مشکل خواب داشته باشید یا حتی ممکن است بیش از حد بخوابید و حتی برای تان سخت باشد که بلند شوید. کوچک ترین تصمیمات می توانند بزرگ به نظر برسند. احساس شکست، گناه، یا از دست دادن عمیق می تواند باعث ایجاد افکار خودکشی نیز شود.

علائم بیماری دو قطبی

علائم بیماری دو قطبی

علائم دیگری که باید در خود به دنبال آن ها باشید که بدانید آیا به بیماری دو قطبی مبتلا هستید یا نه؟

  • احساس می کنید نمی توانید از چیزی لذت ببرید.
  • تمرکز کردن برای شما سخت است.
  • شما خیلی کم یا زیاد غذا می خورید.
  • شما خسته هستید و حرکات شما کند به نظر می رسد.
  • شما فراموشکار هستید.

برای تشخیص اختلال دو قطبی، باید چندین علامت افسردگی داشته باشید که عملکرد روزانه را برای حداقل 2 هفته برای شما سخت کند و نیز شما حملات بیش از حد انرژی و هیجان را باید داشته باشید.

هیپومانیا شکل خفیف تری از احساس شیدایی است. مانند شیدایی به روان پریشی (از دست دادن ارتباط با واقعیت) تبدیل نمی شود، اما بخشی از یک تشخیص دو قطبی است.

ممکن است احساس خوبی داشته باشید و کار های زیادی انجام دهید، اما اطرافیان تان ممکن است تغییراتی را در خلق و خوی و سطح فعالیت شما مشاهده کنند.

برای تشخیص اختلال دو قطبی، باید حداقل یک تجربه شیدایی یا هیپومانیک داشته باشید.

علائم رفتار شیدایی

علائم رفتار شیدایی

  • روحیه شما خوب نیست ممکن است در ابتدا احساس خوبی داشته باشید، به خصوص بعد از افسردگی، اما به سرعت نامنظم و خارج از کنترل می شوید.
  • قضاوت شما منحرف می شود شما ریسک های شدید می کنید. تصمیمات بدی می گیرید بدون این که فکر کنید چه اتفاقی ممکن است بیفتد. به عنوان مثال، ممکن است با بی ‌احتیاطی پول خرج کنید یا رابطه جنسی پر خطر داشته باشید.
  • بد خلق و عصبانی می شوید.
  • شما احساس تنبلی یا عصبانیت می کنید.
  • خوابیدن برای تان سخت است.
  • شما احساس می کنید ذهن شما یک آزاد راه است. ممکن است با موضوعات فوق سریع صحبت کنید و یا فکر کنید که می توانید چندین کار را هم زمان انجام دهید.

گاهی می تواند شیدایی و افسردگی با هم ترکیب شود، به عنوان مثال، ممکن است هم زمان احساس پرانرژی و پر از ناامیدی کنید.

چه افرادی به بیماری دو قطبی مبتلا می شوند؟

چه افرادی به بیماری دو قطبی مبتلا می شوند؟

  • اختلال دو قطبی در افراد خانواده شما وجود داشته باشد.

اگر والدین یا برادران یا خواهران شما به اختلال دو قطبی مبتلا شوند، احتمال ابتلا به اختلال دو قطبی افزایش می یابد. اما همیشه اینگونه نمی شود. به عنوان مثال، مطالعات روی دوقلو های همسان نشان می دهد که یکی از دوقلو ها ممکن است به این بیماری مبتلا باشد، در حالی که دیگری این بیماری را ندارد.

  • شما به بیماری دیگری مانند روان پریشی، اضطراب، ADHD یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل مبتلا باشید.

برخی از علائم اختلال دو قطبی بسیار شبیه سایر بیماری ها هستند. جداسازی و تشخیص آن ها ممکن است سخت باشد.

به عنوان مثال، شیدایی می تواند علائم روان پریشی داشته باشد. ممکن است فکر کنید مشهور هستید یا قدرت های فوق العاده ای دارید. از طرف دیگر، با افسردگی شیدایی، ممکن است فکر کنید که زندگی خود را به شکلی چشمگیر ویران کرده اید.

 

افراد مبتلا به اختلال دو قطبی همچنین می توانند موارد زیر را داشته باشند:

  • اختلال اضطراب یا ADHD
  • اختلال خوردن
  • PTSD یا اختلال استرس پس از سانحه
  • یک اختلال فیزیکی مانند دیابت، چاقی، میگرن، یا بیماری تیروئید یا قلبی
  • مشکلات سوء مصرف مواد

بهترین راه درمان افراد دو قطبی چگونه است؟

بهترین راه درمان افراد دو قطبی چگونه است؟

حدود 2.6 درصد از جمعیت ایالات متحده دارای تشخیص اختلال دو قطبی هستند. معمولا در حدود 25 سالگی ظاهر می شود، اما ممکن است زود تر اتفاق بیفتد. انواع مختلفی نیز از بیماری دو قطبی وجود دارد. علائم هر کدام ممکن است اتفاق بیفتند یا اتفاق نیفتند.

ایجاد یک «نمودار زندگی» راه خوبی برای ردیابی خلق و خوی شما و کمک به پزشک برای تشخیص اختلال دو قطبی است. شما جزئیات مربوط به حالات، الگو های خواب و رویداد های زندگی خود را ثبت خواهید کرد.

اگر در نوسان شیدایی هستید، ممکن است احساس «بالا» و توانایی داشته باشید، اما نگاهی به تصویر بزرگ به شما نشان می ‌دهد که چگونه یک «پایین» به دنبال خواهد داشت.

افسردگی دیس تایمی چیست؟ بیشتر بخوانید: افسردگی دیس تایمی چیست؟

این اطلاعات همچنین به پزشک شما دریچه ای به زندگی روزمره شما حتی ساعت به ساعت می دهد تا تصمیم بگیرد در صورت نیاز چگونه درمان را به بهترین نحو انجام دهد.

برنامه‌ های ویژه به شما کمک می کند حالات، دارو ها، الگو های خواب و موارد دیگر را ردیابی کنید. سپس از این داده ها برای سنجش خلق و خوی شما و پیش بینی اپیزود های دو قطبی استفاده می کند. فقط به یاد داشته باشید که این برنامه ها جای پیروی از یک برنامه درمانی تحت نظارت پزشک را نمی گیرند.

 

راه های اصلی درمان و مدیریت اختلال دو قطبی عبارتند از:

  • دارو ها، مانند تثبیت کننده های خلق و خو، دارو های ضد روان پریشی و گاهی اوقات دارو های ضد افسردگی
  • برنامه های اقدام برای آموزش شما در مورد این اختلال، این ها می ‌توانند به شما کمک کنند تا به تنهایی آن را مدیریت کنید و به شما کمک می ‌کند بفهمید چه زمانی کدام قطب در حال فعالیت است.
  • روان درمانی، مانند درمان شناختی رفتاری و درمان خانواده محور
  • فعالیت‌ هایی که از درمان شما حمایت می ‌کنند، مانند ورزش و تمرین ‌های معنوی

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم علائم و چگونگی بیماری دو قطبی را بیان کنیم تا شما عزیزان با مطالعه آن ها متوجه شوید آیا به این بیماری مبتلا هستید یا نه؟ که در صورت مبتلا بودن باید به یک پزشک و مشاور مراجعه کرده و روند درمان را در دست بگیرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره “از کجا بفهمیم بیماری دو قطبی داریم؟” بیشتر بخوانید:

2 یک نظر

  1. میلاد پاسخ

    من هم زیاد کار می کنم و هم اینه فراموش کارم ولی نمی دونم دو قطبی هستم یا نه؟

  2. احمد رحیمی پاسخ

    سلام مقاله خوب و جامعی بود ای کاش چند مورد هم از علایق افراد باهوش رو ذکر میکردید تا بهتر متوجه بشیم که چقدر باهوش هستیم یا نیستیم ممنونم از سایت خوب گام برتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *