تاریخ امروز :9 فروردین 1403
عوارض استرس بر بدن

عوارض استرس بر بدن

استرس یک موقعیت بیولوژیکی است که هنگامی که ما در یک موقعیت حساس قرار میگیریم بدن ما پر میشود از هورمون ها و مواد شیمیایی می شود که باعث تغییرات سریع و زیاد در بدن میشود در این حالت بدن در حالت آماده باش قرار میگیرد. مغز در حالت اضطراری قرار میگیرد در حد نرمال روی یک موضوع تمرکز کند و دقت بیشتری داشته باشد و ماهیچه ها می توانند که اماده ری اکشن باشند. این عمر برای حفظ بقا صورت میگیرد.

بدن ما طی تکامل یاد گرفته است که با این حالت از موقعیت های خطرناک و هیجانی بیرون بیاید که بتواند از خود دفاع کند و یا فرار کند. معمولا در حالت اینگونه است که بعد از رفع عمل استرس زا بدن و فرد آرام میشود. به خودی خود استرس مشکلی ندارد و همه ما در طول روزبه دلایل مختلف روزمره می توانیم دچار استرس شویم و این هیچ ایرادی ندارد و جزو حس های اصلی انسان ها به شمار می رود ولی مشکل از جایی شروع میشود که این حس ماندگار میشود و فرد بدون دلیل و به مدت طولانی در این موقعیت قرار می گیرد و در آن گیر میکند.

مطالب مرتبط: علائم اضطراب چیست؟

این اتفاقا علاوه بر اینکه از لحاظ روانی فرد را آشفته میکند و زندگی خود را مختل میکند بلکه به دلیل اینکه مواد شیمیایی مختلفی مانند آدرنالین در بدن تولید و ترشح میشوند باعث میشود که به بدن آسیب های متعددی بزند و در طول زمان در فرد بیماری های مختلفی را به وجود آورد. با سایت روانکده همراه باشید.

انواع استرس:

چرا ما به دارایی‌هایمان وابسته هستیم؟ بیشتر بخوانید: چرا ما به دارایی‌هایمان وابسته هستیم؟

  • استرس حاد
  •   استرس حاد اپیزودیک
  • استرس مزمن

عوارض استرس بر بدن

عوارض استرس

  •         سردرد مزمن در نقاط مختلف بدن
  •         مشکلات گوارشی
  •         چاقی یا لاغری بیش از اندازه
  •         پرخوری یا کم خوری
  •         مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری
  •         مشکلات پوستی
  •         عوارض برای سیستم قلبی عروقی و تنفسی
  •         تاثیر بر سیستم عضلانی
  •         عوارض برای سیستم تناسلی
  •         عوارض برای سیستم ایمنی

استرس بخشی طبیعی از زندگی است، اما استرس بیش از حد می تواند اثرات منفی بر بدن داشته باشد. هنگامی که بدن استرس را تجربه می کند، هورمونی به نام کورتیزول ترشح می کند که واکنش مبارزه یا فرار بدن را تحریک می کند. در حالی که این پاسخ در شرایط خاص مفید است، استرس طولانی مدت یا مزمن می تواند باعث ایجاد انواع مشکلات سلامت جسمی و روانی شود. در این مقاله اثرات استرس بر بدن را بررسی خواهیم کرد.
سیستم قلبی عروقی
یکی از اثرات اولیه استرس بر بدن افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. هنگامی که بدن استرس را تجربه می کند، ضربان قلب افزایش می یابد و رگ های خونی منقبض می شوند که باعث افزایش فشار خون می شود. این می تواند باعث آسیب به شریان ها و افزایش خطر حمله قلبی و سکته شود.
علاوه بر این، استرس مزمن می تواند باعث التهاب در بدن شود که می تواند به بیماری های قلبی عروقی نیز کمک کند. افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند به احتمال زیاد سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالایی دارند که از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.

سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن نیز تحت تأثیر استرس قرار می گیرد. هنگامی که بدن تحت استرس است، سیتوکین ها را تولید می کند که پروتئین هایی هستند که به سیستم ایمنی کمک می کنند تا با عفونت و التهاب مبارزه کند. با این حال، استرس مزمن می تواند باعث تولید بیش از حد سیتوکین ها شود که می تواند منجر به التهاب مزمن و آسیب به بافت های بدن شود.
استرس مزمن همچنین سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند و مبارزه با عفونت ها و بیماری ها را برای بدن سخت تر می کند. این می تواند منجر به افزایش خطر بیماری هایی مانند آنفولانزا و همچنین بیماری های جدی تر مانند سرطان شود.

دستگاه گوارش

استرس همچنین می تواند بر سیستم گوارشی تأثیر بگذارد. هنگامی که بدن تحت استرس است، تولید آنزیم های گوارشی کند می شود که می تواند منجر به مشکلاتی مانند سوء هاضمه، یبوست و اسهال شود.
استرس مزمن همچنین می تواند باعث التهاب در دستگاه گوارش شود که می تواند منجر به بیماری هایی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده (IBD) شود. علاوه بر این، استرس می تواند باعث انقباض ماهیچه های دستگاه گوارش شود و منجر به درد معده و حالت تهوع شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *