تاریخ امروز :31 فروردین 1403
طرز-برخورد-با-افراد-مسخره-کننده

طرز برخورد با افراد مسخره کننده

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که توسط دوست، همکلاسی، همکار یا هر فرد دیگری مورد تمسخر قرار گرفته باشید؛ احتمالا در آن لحظه ذهن شما خالی شده و یخ کرده اید و نمی دانستید باید چکار بکنید و یا ممکن است پاسخی داده باشید که وضعیت را بدتر کرده باشد.

در این مقاله از روانکده  ترفندهایی ساده برای نحوه برخورد با کسی که شما را مسخره می‌کند؛ آورده ایم.

چگونه با کسی که ما را مسخره می کند رفتار کنیم؟

باید در هر شرایطی به گونه ای رفتار کنید که مردم به شما احترام بگذارند و در صورتی که  فردی شما را مورد تمسخر و آزار و اذیت قرار داد؛ با کمک چندین استراتژی زیر می توانید واکنش درستی داشته باشید:

مطلب مرتبط:

اختلال OCD چیست؟

پاسخ-قابل-پیش-بینی-ندهید

·        پاسخ قابل پیش بینی ندهید

اگر به روشی قابل پیش بینی به فرد مسخره کننده پاسخ دهید؛ به این معنا است که نظرات او را تأیید می کنید و وضعیت بدتر خواهد شد.

در اینصورت احتمالاً همه اطرافیان شما نیز می خندند؛ چون متوجه نمی شوند که چقدر احساس بدی دارید و از آنجایی که فرد مسخره کننده پاسخی را که به دنبالش بود دریافت کرده؛ تشویق می‌شود که به تفریح با شما ادامه دهد و به احتمال زیاد در آینده دوباره این کار را انجام خواهند داد.

·        به اظهارات او بیش از حد موافقت نشان دهید

در حالی که چهره عصبانی خود را حفظ می کنید و بدون خنده یا لبخند؛ مستقیما به او نشان دهید که بیش از حد با او موافق هستید! این کار نشان می‌دهد که شما چنین رفتار بدی را تحمل نمی کنید و به شما دست برتر می دهد.

در این حالت چون پاسخ شما کاملا برعکس چیزی است که او انتظار دارد؛ مسخره کننده یا غافلگیر می‌شود و عقب نشینی می‌کند و یا اگر بخواهد مسخره کردن را بیشتر جلو ببرد کاملاً احمق به نظر می رسد؛ زیرا همه مخالفت شما را می بینند و متوجه می شوند که آنچه آن فرد گفته اصلا خنده دار نبود.

·        مسخره کننده را نادیده بگیرید

گاهی اوقات نادیده گرفتن فردی که شما را مسخره می‌کند؛ بهترین راه حل است. کافی است اصلا عکس العملی نشان ندهید و وانمود کنید که چیزی نشنیده اید.

وقتی به این فرد پاسخ نمی دهید؛ احساس رضایت را از او می گیرید و او کنترل وضعیت را از دست می‌دهد و مجبور به توقف می‌شود.

ممکن است این موضوع دشوار باشد و اکثر افراد هنگام تلاش برای نادیده گرفتن کسی شکست می خورند؛ زیرا زبان بدن آنها نشان می دهد که اذیت شده اند؛ اما با تمرین این کار آسان خواهد شد.

در ادامه گفتگو را طوری پیش ببرید که انگار فرد مسخره کننده اصلاً صحبت نکرده است. این کار برای همه روشن می کند که شما چنین رفتارهایی را نمی پذیرید و حاضر نیستید سطح خود را برای پاسخ به رفتارهای گستاخانه دیگران پایین بیاورید.

مطلب مرتبط:

نشانه های اختلال ADHD در بزرگسالان

از-فرد-مسخره-کننده-بخواهید-منظورش-را-روشن-کند

·        از فرد مسخره کننده بخواهید منظورش را روشن کند

جالبه که اینو میگی منظورت چیست؟ با پرسیدن چنین سوالاتی از فردی که شما را مسخره کرده؛ او را مجبور می‌کنید خودش را توضیح دهد و این کار همه لذت مسخره کردن را از او می‌گیرد.

·        توجه دیگران را به شخصیت و تمایلات مسخره کننده جلب کنید

اگر با کسی روبه‌رو هستید که اغلب شما را مسخره یا تحقیر می‌کند؛ می‌توانید با اظهارنظرهای او طوری رفتار کنید که گویی رفتار او فقط یک عادت ناپخته و شرم‌آور است نه چیزی که باید شخصاً آن را بپذیرید.

ترفند این است که طوری رفتار کنید که گویی او فقط یک مزاحمت است تا تهدید. با این تکنیک شخصیت فرد مسخره کننده را در کانون توجه قرار می دهید و توجه از شما منحرف می شود.

با این کار یک پاسخ غیرمنتظره به فرد مسخره کننده می‌دهید و عملا سرگرمی او را از چنگش درمیاورید.

·        قاطع تر باشید

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که قاطعیت پایینی دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر مسخره شدن باشند و قاطعیت بیشتر می‌تواند در برابر آزار و اذیت دیگران از شما محافظت کند.

تاثیر استرس بر مغز بیشتر بخوانید: تاثیر استرس بر مغز

این امر ممکن است به این دلیل باشد که افراد قاطع قادرند از حقوق و مرزهای شخصی خود دفاع کنند و راحت تر تمسخر و رفتارهای غیرمحترمانه را متوقف می‌نمایند.

·        از فرد مسخره کننده بخواهید رفتار خود را تغییر دهد

اگر برای رابطه ای که با آن فرد دارید ارزش قائل هستید؛ می توانید مسیر دیپلماتیک تری را طی کنید. به خاطر داشته باشید که این روش در رابطه ای که هر دو طرف انگیزه ای برای کنار آمدن دارند کار می کند.

معمولا افرادی که دیگران را مسخره می‌کنند از تأثیر رفتارشان بر طرف مقابل آگاه نیستند؛ بنابراین اگر می‌خواهید او رفتار خود را متوقف کند باید به او بگویید چه احساسی دارید.

لازم نیست به او بگویید چه کاری باید انجام دهد و چه کاری را نباید انجام دهد؛ فقط بدون تعمیم دادن و با مثالی واضح به او بگوید که رفتار یا حرفش به شما آسیب می‌زند.

برای مثال: عبارت «تو همیشه سعی می‌کنی منو ناراحت کنی» اشتباه است. تعمیم‌ها باعث می‌شوند فرد حالت تدافعی بگیرد؛ زیرا دقیقاً دلیل آسیب‌دیدگی شما را مشخص نمی‌کنند؛ پس به جای آن یک مثال خاص بزنید: « وقتی لباس‌هایم را مسخره می‌کنی اعتماد به نفسم کم می‌شود.»

مطلب مرتبط:

چگونه اعتماد به نفس دختر نوجوان را تقویت کنیم؟

چرا-برخی-افراد-دیگران-را-مسخره-می‌کنند؟

چرا برخی افراد دیگران را مسخره می‌کنند؟

اگر مورد آزار و اذیت یا مسخره شدن قرار گرفته‌اید؛ ممکن است از خود بپرسید که چه چیزی باعث می‌شود این افراد اینقدر بد رفتار کنند.

هر چند به سختی می‌توان دقیقا متوجه شد که چرا کسی دیگران را مسخره می‌کند؛ اما برخی از دلایلی که برخی از افراد دیگران را تحقیر یا مسخره می کنند عبارتند از:

  1. عزت نفس پایین

برخی از افرادی که عزت نفس پایینی دارند ممکن است با تمسخر دیگران احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند.

  1. ژنتیک

طبق برخی از مقالات؛ تفاوت های بیولوژیکی مانند ژنتیک ممکن است به توضیح اینکه چرا برخی افراد مستعد رفتارهای بدی مثل مسخره کردن هستند کمک کند.

  1. فقدان احساس همدلی

بررسی‌ها نشان می‌دهند که ارتباط معکوسی بین توانایی احساس همدلی و رفتار مسخره کردن وجود دارد و افرادی که درک کردن افکار و احساسات دیگران برایشان مشکل است تمایل بیشتری به مسخره کردن دارند؛ چون به طور کامل نمی دانند که چگونه اعمالشان بر قربانیانشان تأثیر می گذارد.

  1. تمایل به کنترل گری

برخی افراد ممکن است به دلیل اینکه می خواهند محیط خود را کنترل کنند؛ اقدام به مسخره کردن دیگران  نمایند تا بتوانند همه چیز را به روش خود پیش ببرند.

  1. بالا بردن جایگاه خود

برخی افراد سعی می کنند با مسخره کردن دیگران محبوبیت بیشتری پیدا کنند. به عنوان مثال؛ ممکن است فردی سعی کند با تحقیر مکرر و تمسخر دیگران خود را باهوش‌تر یا خنده‌دارتر از آنها نشان دهد.

  1. اختلالات شخصیتی

بررسی‌ها بیان می‌کنند که اختلالات شخصیت هیستریونیک، پارانوئید و ضداجتماعی عواملی هستند که می‌توانند رفتار مسخره کردن را افزایش دهند.

  1. سندرم قلدری بزرگسالان

روانشناس کریس پیوتروسکی اصطلاح سندرم قلدر بزرگسالان (ABS) را برای توصیف رفتارها و تمایلات افرادی که اغلب دیگران را مورد تمسخر و آزار و اذیت قرار می دهند؛ ابداع کرده است.

مطلب مرتبط:

مرزهای پرخاشگری! تفاوت پرخاشگری و رفتار قاطعانه را میشناسید؟

کلام آخر

مورد تمسخر قرار گرفتن در هر سن و موقعیتی می‌تواند زخم‌های احساسی و عاطفی طولانی مدتی را در فرد ایجاد کند و این زخم‌ها بر رفتار فعلی فرد تأثیر می‌گذارند. همچنین مسخره کردن مداوم می تواند به ایجاد مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی یا اضطراب، افت عملکرد تحصیلی در کودکان و بزرگسالان و کاهش شدید اعتماد به نفس منجر شود.

در پایان، به خاطر داشته باشید بهترین راه برای واکنش نشان دادن به کسی شما را اذیت می کند این است که واکنشی نشان ندهید.

4/5 - (16 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *